αν και αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψή του για τη μείωση επικαλούμενος τη χαλάρωση του lockdown.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ζήτηση αναμένεται να μειωθεί κατά 8,6 εκατ. βαρέλια την ημέρα, ανέφερε ο IEA στη μηνιαία του έκθεση, αναθεωρώντας προς τα κάτω την πρόβλεψή του κατά 690.000 εκατ. βαρέλια την ημέρα.
Περίπου 2,8 εκατ. άνθρωποι θα ζουν κάτω από μέτρα περιορισμού που στόχο έχουν να περιορίσουν τον κορωνοϊό στα τέλη Μαΐου, συγκριτικά με 4 δισεκ. τον Απρίλιο, σύμφωνα με τον IEA.
Μειώνοντας την πρόβλεψή του, ο Οργανισμός αναφέρθηκε επίσης και στη μεγαλύτερη της αναμενόμενης κινητικότητα σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες και στις ΗΠΑ καθώς και στη υψηλότερη ζήτηση στην Κίνα καθώς η χώρα ανακάμπτει από την πανδημία.
«Η οικονομική δραστηριότητα ξεκινά μια σταδιακή αλλά εύθραυστη ανάκαμψη. Ωστόσο, συνεχίζουν να υπάρχουν μεγάλες αβεβαιότητες. Η μεγαλύτερη είναι εάν οι κυβερνήσεις μπορούν να χαλαρώσουν τα μέτρα του lockdown χωρίς να προκαλέσουν αναζωπύρωση των κρουσμάτων της COVID-19», ανέφερε ο ΙΕΑ.
(φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ερντογάν: Η τρομοκρατία του Νετανιάχου συνεχίζει να απειλεί την παγκόσμια ειρήνη
- «Σκ@τ@, ω συγγνώμη»: Ξέφυγε η Κάγια Κάλας, vid
- Παρέμβαση της Κίνας για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή
- Πέθανε ο Τσακ Νόρις σε ηλικία 86 ετών
- Τραμπ κατά ΝΑΤΟ: «Δειλοί! Χωρίς τις ΗΠΑ, είναι μία “χάρτινη τίγρης”».
- Θεοδωρικάκος: «Ετοιμότητα για νέα μέτρα στήριξης των πολιτών
- Οι Ιρανοί απειλούν Αμερικανούς και Ισραηλινούς αξιωματούχους ακόμη και στα μέρη διακοπών τους
- Η «τέλεια καταιγίδα» που προκάλεσε το τεράστιο μπλακ άουτ στην Ιβηρική το 2025
- Νέο χτύπημα στην κτηνοτροφία: Μετά τη Λέσβο, συναγερμός και στη Θεσσαλονίκη με τον αφθώδη πυρετό
- ΥΠΕΞ: Επέστρεψαν με ασφάλεια πάνω από 2.000 ‘Ελληνες από την εμπόλεμη ζώνη









