αν και αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψή του για τη μείωση επικαλούμενος τη χαλάρωση του lockdown.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ζήτηση αναμένεται να μειωθεί κατά 8,6 εκατ. βαρέλια την ημέρα, ανέφερε ο IEA στη μηνιαία του έκθεση, αναθεωρώντας προς τα κάτω την πρόβλεψή του κατά 690.000 εκατ. βαρέλια την ημέρα.
Περίπου 2,8 εκατ. άνθρωποι θα ζουν κάτω από μέτρα περιορισμού που στόχο έχουν να περιορίσουν τον κορωνοϊό στα τέλη Μαΐου, συγκριτικά με 4 δισεκ. τον Απρίλιο, σύμφωνα με τον IEA.
Μειώνοντας την πρόβλεψή του, ο Οργανισμός αναφέρθηκε επίσης και στη μεγαλύτερη της αναμενόμενης κινητικότητα σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες και στις ΗΠΑ καθώς και στη υψηλότερη ζήτηση στην Κίνα καθώς η χώρα ανακάμπτει από την πανδημία.
«Η οικονομική δραστηριότητα ξεκινά μια σταδιακή αλλά εύθραυστη ανάκαμψη. Ωστόσο, συνεχίζουν να υπάρχουν μεγάλες αβεβαιότητες. Η μεγαλύτερη είναι εάν οι κυβερνήσεις μπορούν να χαλαρώσουν τα μέτρα του lockdown χωρίς να προκαλέσουν αναζωπύρωση των κρουσμάτων της COVID-19», ανέφερε ο ΙΕΑ.
(φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ν. Παπαθανάσης: Στο Αναπτυξιακό εντάσσεται ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Δήμου Φιλοθέης- Ψυχικού
- Κίνα: Η ηρωικη πράξη άνδρα που αποθεώθηκε στο διαδίκτυο, vid
- Δεν συμβαίνει τυχαία! Σημαντικές ειδήσεις για Αιγαίο και Κύπρο
- O Ρόμπερτ Ντε Νίρο σε νέο παραλήρημα κατά του Ντόναλντ Τραμπ
- Ρωσία: Κατεπείγουσα προσγείωση αεροσκάφους Airbus Α320
- Κοζάνη: Μαθαίνοντας την τέχνη της υφαντουργίας στη Βλάστη
- Σ.Φάμελλος: Η εκλογή του Τουφάν Ερχιουμάν δημιουργεί θετικές προσδοκίες
- Παναθηναϊκός: Ο Ράφα Μπενίτεθ αναλαμβάνει το «τιμόνι» του «τριφυλλιού»
- Βολιβία: Ο κεντροδεξιός γερουσιαστής Πας εκλέγεται νέος πρόεδρος – “Η χώρα θα ξαναβρεί τη θέση της στη διεθνή σκηνή”
- Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την απαγόρευση εισόδου Έλληνα δημοσιογράφου στη Τουρκία