Πούτιν: Τα όπλα μας είναι καλύτερα από του ΝΑΤΟ – Τα πυρηνικά μας εκσυγχρονίστηκαν

«Θα παράξουμε κι άλλα».

Τα νέα ρωσικά όπλα και στρατιωτικά συστήματα είναι σαφώς ανώτερα από αυτά του ΝΑΤΟ υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την επίσκεψη του στην περιοχή Tula.

«Εάν συγκρίνετε τα σύγχρονα όπλα του ΝΑΤΟ και τα όπλα της τελευταίας περιόδου της σοβιετικής εποχής, είναι κατώτερα σε ορισμένα σημεία. Αλλά αν πάρετε τα πιο σύγχρονα όπλα μας, είναι σαφώς ανώτερα από όλα».


Σε ομιλία του στο φόρουμ «Όλα για τη Νίκη», ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε πως για να πετύχεις στο πεδίο της μάχης, πρέπει να απαντήσεις γρήγορα στα μέσα καταστροφής και αναγνώρισης που χρησιμοποιεί ο εχθρός και να τα καταστείλεις.

Σημείωσε πως «είναι αδύνατο να επιτευχθεί νίκη στο μέτωπο αν δεν υπάρχει υποστήριξη από την αμυντική βιομηχανία», αναφέροντας πως η Ρωσία θα αυξήσει τις παραγγελίες της για όπλα σε επιχειρήσεις της αμυντικής βιομηχανίας προκειμένου να αναπληρώσει τα αποθέματά της.


«Σήμερα, οι ρωσικές αμυντικές επιχειρήσεις είναι γεμάτες παραγγελίες. Προϊόντα αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, πωλούνται στο εξωτερικό. Ειδικότερα, το σύστημα αντιαεροπορικών πυραυλικών πυροβόλων Pantsir έχει μεγάλη ζήτηση».

Σε δηλώσεις του για τους εξοπλισμούς της Ρωσίας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα πυρηνικά της:

«Σήμερα, οι στρατηγικές μας πυρηνικές δυνάμεις είναι σχεδόν πλήρως εκσυγχρονισμένες, στο 95%, και η ναυτική τους συνιστώσα είναι σχεδόν στο 100%. Αυτή είναι μια ισχυρή και αξιόπιστη υποστήριξη για τη στρατηγική μας ασφάλεια. Υποστήριξη τόσο με την κυριολεκτική όσο και με την μεταφορική έννοια».


Αποκάλυψε επίσης πως τον τελευταίο 1,5 χρόνο έχουν δημιουργηθεί περισσότερες από 520.000 νέες θέσεις εργασίας στην αμυντική βιομηχανία στη Ρωσία.


«Οι ρωσικές επιχειρήσεις στο στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα είναι πλέον γεμάτες με παραγγελίες».

Κάνοντας ένα σχόλιο για τις ουκρανικές Ε.Δ. (που ουσιαστικά μάχονται με υλικό του ΝΑΤΟ), είπε πως «έχουν μεταλλαχθεί σε τρομοκρατική οργάνωση».

απεμπε-EPA-Sputnik pool photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί