Νωρίτερα, ορισμένα κανάλια Telegram δημοσίευσαν πληροφορίες ότι η πρόεδρος της Μολδαβίας Maia Sandu φέρεται να προετοίμαζε μια επιστράτευση στη χώρα προκειμένου να στείλει τον στρατό στην Ουκρανία .
«Το Υπουργείο Άμυνας δηλώνει ότι οι πληροφορίες που εμφανίστηκαν στα μέσα ενημέρωσης από τη Ρωσική Ομοσπονδία ότι θα ανακοινωθεί γενική στρατιωτική επιστράτευση στη Μολδαβία είναι ψευδείς», αναφέρεται στην ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του υπουργείου Άμυνας.
Σύμφωνα με το νόμο, η επιστράτευση ξεκινά με την κήρυξη κατάστασης πολιορκίας ή στρατιωτικού νόμου. Ο Πρόεδρος της Μολδαβίας μπορεί να ανακοινώσει μερική ή γενική κινητοποίηση μόνο με την έγκριση του Κοινοβουλίου.
“Δεν υπάρχει κατάσταση πολιορκίας στη Μολδαβία, δεν υπάρχουν δηλαδή συνθήκες και σχέδια για κήρυξη κινητοποίησης. Καλούμε όλους να λαμβάνουν πληροφορίες μόνο από αξιόπιστες και επίσημες πηγές”, ανέφερε το υπουργείο.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ στην Τουρκία – Έγινε αισθητός και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου
- 3I/ATLAS: Ο διαστρικός κομήτης, “χρονοκάψουλα”, ξεκινάει το ταξίδι της επιστροφής του
- Η μεγάλος «πονοκέφαλος» των διεθνιστών μέσα στο ίδιο τους το «σπίτι»
- Last Samurai Standing: Κυκλοφόρησε το νέο τρέιλερ για την “battle royale” σειρά του Netflix με Σαμουράι!
- Η Μελόνι συναντήθηκε με τον Ούγγρο ομόλογό της Βίκτορ Όρμπαν
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των 37 κατηγορουμένων – 13 προφυλακίσεις, 23 ελεύθεροι με όρους
- Θεσσαλονίκη: Η Σοφία Βέμπο «επιστρέφει» στη Λ. Νίκης, στο χώρο όπου ξεκίνησε να τραγουδά
- Σοκ στο Αζερμπαϊτζάν: Νύφη αυτοκτόνησε μετά τα σχόλια των πεθερικών της για το «προκλητικό» νυφικό της,vid
- Η πρόεδρος του Μεξικού δήλωσε ότι συμφώνησε με τον Τραμπ να παρατείνουν την προθεσμία για τις εμπορικές συναλλαγές
- Σε αυτό συμφωνούν όλοι! Η Ρωσία τι θα κάνει όμως στο τέλος;









