ΒΙΝΤΕΟ: Γυναίκα δικαστής έδιωξε δικηγόρο για «ακατάλληλο» φόρεμα και δίχασε το διαδίκτυο!

Μια δικηγόρος έγινε viral αφότου ισχυρίστηκε ότι μία δικαστής είπε ότι το αμάνικο φόρεμά της ήταν πολύ «ακατάλληλο» για το δικαστήριο, πυροδοτώντας μια έντονη διαδικτυακή συζήτηση.

Η Mariah Medina, δικηγόρος ποινικής υπεράσπισης με έδρα το Τέξας και πρώην ερευνητική δημοσιογράφος, κοινοποίησε μια φωτογραφία και ένα βίντεο του εν λόγω φορέματος σε μια ανάρτηση στο X Monday.

Το φόρεμα, ένα αμάνικο, γκρι φόρεμα έφτανε ακριβώς πάνω από το γόνατο.

Η δικηγόρος του Σαν Αντόνιο εξήγησε στη λεζάντα: «Αυτά φορούσα σήμερα όταν μία δικαστής είπε ότι ήμουν ακατάλληλα ντυμένη για το δικαστήριο».

«Είναι ένα φόρεμα που έχω φορέσει στον αέρα αμέτρητες φορές και ένα φόρεμα που έχω φορέσει και σε άλλα δικαστήρια χωρίς πρόβλημα.»

«Ήμουν μπερδεμένη, οπότε εξήγησα ότι είναι ένα μακρύ φόρεμα», συνέχισε η Μεδίνα.

«Με έβαλε να έρθω γύρω από το έδρανο για να δει την ενδυμασία μου… μπροστά στους κατηγορούμενους και άλλους δικηγόρους.»

«Γέλασε και με ρώτησε αν πραγματικά πίστευα ότι το φόρεμά μου ήταν κατάλληλο για δίκη με ενόρκους… και μετά με ρώτησε αν είχα σακάκι στο αυτοκίνητό μου».

Η Μεδίνα χαρακτήρισε την αλληλεπίδραση «απογοητευτική» και είπε ότι ήταν η πρώτη φορά που της συνέβαινε. Ένας συνάδελφος που ήταν παρών στο δικαστήριο της κομητείας Μπέξαρ συμφώνησε ότι η δικαστής, Γιολάντα Χαφ, συμπεριφέρθηκε ανάρμοστα και προσφέρθηκε εθελοντικά να καταθέσει ως μάρτυρας, δήλωσε η Μεδίνα σε αποκλειστική δήλωση στην DailyMail.

«Έχω λάβει μηνύματα από εν ενεργεία δικαστές της κομητείας Μπέξαρ που πιστεύουν ότι το φόρεμά μου ήταν απολύτως κατάλληλο για το δικαστήριο. Έχω λάβει μηνύματα από δικηγόρους υπεράσπισης που έχουν επίσης εκφράσει την υποστήριξή τους και την επιδοκιμασία τους για το φόρεμά μου», είπε η Μεδίνα.

Ωστόσο, η δικηγόρος υπεράσπισης άφησε το διαδίκτυο σε μια έντονη συζήτηση, με ορισμένους χρήστες να συμφωνούν με την δικαστή.

«Απλώς φόρεσε ένα σακάκι. Τα γυμνά χέρια δεν είναι κατάλληλα για«επιχειρηματικές ή νομικές διαδικασίες», έγραψε ένα άτομο.

«Είναι ένα πολύ εφαρμοστό φόρεμα. Το επαγγελματικό ντύσιμο σε μια αίθουσα δικαστηρίου θα πρέπει να είναι εξαιρετικά συντηρητικό. Φόρεσε ένα σακάκι», επεσήμανε ένα άλλο άτομο.

Ένας άλλος συμφώνησε: «Δεν είναι επαγγελματική ενδυμασία. Πώς γίνεται να μην το ξέρεις αυτό;»

«Ειλικρινά, είμαι με το μέρος της δικαστή, ένα σακάκι θα ήταν κατάλληλο», είπε ένας άλλος σχολιαστής.

Άλλοι όμως τάχθηκαν με το μέρος της Μεδίνα.

«Αυτό το φόρεμα είναι σεμνό και μοιάζει με την τυπική επαγγελματική ενδυμασία. Το να την ντροπιάσουν μπροστά σε μια αίθουσα δικαστηρίου είναι το πραγματικό πρόβλημα», έγραψε ένας χρήστης του X.

Κάποιος άλλος συμφώνησε: «Αν αυτό το φόρεμα είναι αποδεκτό σε μια αίθουσα δικαστηρίου αλλά όχι σε μια άλλη, πώς είναι δυνατόν«Υπάρχει κάποιος που να θέλει να ξέρει πού είναι τα όρια; Αν ένας δικαστής έχει έναν κανόνα ενδυμασίας, ας τον καταγράψει γραπτώς και να τον εφαρμόσει σε όλους», παρενέβη ένας άλλος.

Σύμφωνα με τον Δικηγορικό Σύλλογο του Τέξας , ο ενδυματολογικός κώδικας στο δικαστήριο μπορεί να διαφέρει από κομητεία σε κομητεία.

Οι κανόνες της αίθουσας του Δικαστηρίου της Κομητείας Μπέξαρ ορίζουν: «Όλοι οι δικηγόροι και οι δικαστικοί υπάλληλοι οφείλουν να φορούν επαγγελματική ενδυμασία ενώ βρίσκονται στο Δικαστήριο. Η επαγγελματική ανεπίσημη ενδυμασία επιτρέπεται κατά την κρίση του Δικαστηρίου», σύμφωνα με την ιστοσελίδα τους .

«Σε κάθε περίπτωση, οι δικαστές έχουν ευρεία εξουσία να διατηρούν την ευπρέπεια της αίθουσας του δικαστηρίου, αλλά όταν μια προσδοκία είναι άγραφη, οι δικηγόροι «θα πρέπει να λάβουν επαγγελματική ειδοποίηση, όχι δημόσια ταπείνωση», είπε η Μεδίνα.

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

photo AI: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί