Μεντβέντεφ: Αυτά τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ θα γίνουν νόμιμοι στόχοι της Ρωσίας

Συντάσσοντας μία εκτεταμένη ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Παρασκευή στο VKontakte,

ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος επί του παρόντος υπηρετεί ως αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, τα έβαλε με τους διοργανωτές της μεγαλύτερης νατοϊκής άσκησης από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.

Υποστήριξε επίσης ότι η Ρωσία δεν θα ξεκινούσε ποτέ ένα πρώτο χτύπημα εναντίον κράτους μέλους του ΝΑΤΟ, αλλά ισχυρίστηκε επίσης ότι η χώρα θα απαντούσε σε οποιαδήποτε πιθανή επίθεση εναντίον της δικής της «ακεραιότητας».

«Δεν πρόκειται να επιτεθούμε σε καμία χώρα σε αυτό το μπλοκ», έγραψε ο Μεντβέντεφ.

Και συνέχισε:

«Όλοι οι λογικοί άνθρωποι στη Δύση το καταλαβαίνουν αυτό. Αλλά αν παίξουν πολύ σκληρά και καταπατήσουν την ακεραιότητα της χώρας μας, θα λάβουν αμέσως μια επαρκή απάντηση.

Αυτό θα σημαίνει μόνο ένα πράγμα – έναν μεγάλο πόλεμο, από τον οποίο το ΝΑΤΟ δεν θα απομακρυνθεί πλέον. Το ίδιο θα συμβεί εάν οποιαδήποτε χώρα του ΝΑΤΟ αρχίσει να παρέχει τα αεροδρόμιά της στους υποστηρικτές του [Στέπαν] Μπαντέρα ή στείλει στρατεύματα να πολεμήσουν με τους νεο-ναζί.

Σίγουρα θα γίνουν νόμιμος στόχος για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας και θα καταστραφούν ανελέητα ως εχθροί. Όλα τα κράτη του ΝΑΤΟ θα πρέπει να το θυμούνται αυτό».

απεμπε-EPA-Sputnik pool photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί