«Θερμό επεισόδιο» με Ερντογάν: «Εσύ ως Χριστιανός δεν ενοχλείσαι;;;» vid

Επεισοδιακή ήταν η χθεσινή συνέντευξη τύπου που έδωσαν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Όλαφ Σολτς στο Βερολίνο.

Ο «σουλτάνος» μάλιστα εξοργίστηκε με ερώτηση Γερμανού δημοσιογράφου για την απόκτηση Eurofighter από την Τουρκία καθώς και τα γεγονότα της Γάζας.

Ο Γερμανός δημοσιογράφος ρώτησε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πώς μπορεί να αποκαλεί “απελευθερωτικό κίνημα μια οργάνωση που σχεδόν όλες οι χώρες του ΝΑΤΟ την χαρακτηρίζουν ως τρομοκρατική οργάνωση. Μήπως οδηγείτε σε επικίνδυνα επίπεδα της σχέσεις Γερμανίας – Toυρκίας; Μήπως οδηγείτε και σε επικίνδυνα σημεία τη συνεργασία του ΝΑΤΟ με την Τουρκία;”.

Εκείνη τη στιγμή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επικεντρώνοντας το βλέμμα του προς τον Ευρωπαίο δημοσιογράφο απάντησε σε έντονο ύφος:

«Η Τουρκία είναι μια από τις σημαντικές χώρες του ΝΑΤΟ. Ως Τουρκία είμαστε στις πρώτες πέντε χώρες στο ΝΑΤΟ. Η Τουρκία δεν είναι μια συνηθισμένη χώρα του ΝΑΤΟ. Είναι στους πρώτους πέντε. Εσείς μιλάτε για εκατοντάδες νεκρούς, εγώ όμως σου λέω πως το Ισραήλ έχει σκοτώσει χιλιάδες Παλαιστίνιους!

Τους σκότωσε; Nαι, τους σκότωσε. Κατέστρεψε τα νοσοκομεία; Nαι, το έκανε. Έπληξε τόπους λατρείας; Nαι. Έπληξε εκκλησίες; Nαι. Εγώ ως μουσουλμάνος είμαι ενοχλημένος από αυτό. Εσύ ως χριστιανός δεν ενοχλείσαι από τα χτυπήματα που δέχονται αυτές οι εκκλησίες; Nα πάρετε θέση και απέναντι σε αυτά!».

ΑΠΕΜΠΕ-EPA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί