Κρεμλίνο για Διάσκεψη για την Ουκρανία: «Χωρίς τη Ρωσία θα είναι εντελώς μάταιη»

Το Κρεμλίνο εκτίμησε ότι η σχεδιαζόμενη διάσκεψη στην Ελβετία για την ειρήνευση στην Ουκρανία θα είναι μάταιη χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας, μία ημέρα αφού η Βέρνη ανακοίνωσε τη συμμετοχή περισσότερων από 50 χωρών σε αυτή.

«Χωρίς τη Ρωσία η συζήτηση ζητημάτων ασφαλείας που μας αφορούν είναι εντελώς μάταιη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο TASS.

«Το πιο πιθανό είναι ότι θα πρόκειται απλώς για κενές συζητήσεις, χωρίς την προοπτική να υπάρξει κάποιο απτό αποτέλεσμα», εκτίμησε ο Πεσκόφ.

Χθες, Τετάρτη, η πρόεδρος της Ελβετίας Βιόλα Άμχερντ δήλωσε ότι ήδη αντιπροσωπείες από περισσότερες από 50 χώρες έχουν εκφράσει την επιθυμία να συμμετάσχουν σε αυτή τη διάσκεψη που έχει στόχο να ανοίξει τον δρόμο προς μια ειρηνευτική διαδικασία στην Ουκρανία.

Η ελβετική κυβέρνηση επιδιώκει τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από διάφορες περιοχές του κόσμου και έχει στείλει 160 προσκλήσεις, εξήγησε η Άμχερντ στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς με τον οποίο συναντήθηκε στο Βερολίνο.

Η Ελβετία επιθυμεί να πείσει περισσότερες χώρες του λεγόμενου παγκόσμιου νότου, όπως και την Κίνα, να μετάσχουν στη διάσκεψη, πρόσθεσε η ίδια.

«Μια ισορροπημένη προσέγγιση από τους Κινέζους μπορεί να προσδώσει αξιοπρέπεια σε οποιαδήποτε διάσκεψη, κατά τη γνώμη μας, αλλά αυτό δεν θα ενισχύσει την αποτελεσματικότητα αυτής της συνάντησης», εκτίμησε από την πλευρά του ο Πεσκόφ.

απεμπε-απεμπε-EPA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί