Ιταλία: Δημοσκοπήσεις εξακολουθούν να δείχνουν πρώτο το κόμμα της Μελόνι

Σύμφωνα με την δημοσκοπική έρευνα της εταιρίας Swg η οποία πραγματοποιήθηκε για το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι La7, το κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι παραμένει πρώτο στην πρόθεση ψήφου, αλλά παρουσιάζει ελαφρά πτώση στα ποσοστά του.

Πιο αναλυτικά, στην δημοσκόπηση που παρουσιάσθηκε χθες, τα Αδέλφια της Ιταλίας λαμβάνουν το 28,2% της πρόθεσης ψήφου, ενώ πριν μια εβδομάδα το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 29,4%.

Δεύτερη πολιτική δύναμη παραμένει το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, με ποσοστό 20,1%, με σταθερό ποσοστό, ενώ τρίτο κόμμα είναι το Κίνημα Πέντε Αστέρων, το οποίο πείθει το 16,9% των ερωτηθέντων και σημειώνει αύξηση του 0,6%, την τελευταία εβδομάδα.

Η Λέγκα επιλέγεται από το 9,4% των ερωτηθέντων, χάνοντας το 0,3% ενώ σημαντική πτώση καταγράφει η Φόρτσα Ιτάλια, την οποία είχε ιδρύσει, πριν τρεις δεκαετίες, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι: από το 7,2% της προηγούμενης εβδομάδας, τώρα βρίσκεται στο 6,4%.

Το κεντρώο κόμμα Azione, (Δράση) εξασφαλίζει το 3,5% της πρόθεσης ψήφου και η Ιταλική Αριστερά με τους οικολόγους, τέλος, το 3,3%.

(απεμπε – φωτο:pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί