ΗΠΑ: Κατηγορηματικά ψευδείς οι ισχυρισμοί των Ρώσων για ανάμειξη στις εκλογές τους

Οι ρωσικοί ισχυρισμοί ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να αναμιχθούν στις προεδρικές εκλογές είναι "κατηγορηματικά ψευδείς", δήλωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος, ανανεώνοντας τις κατηγορίες του για ανάμιξη της Μόσχας στις εκλογές στις ΗΠΑ και αλλού.

Η εξωτερική υπηρεσία πληροφοριών της Ρωσίας SVR ανέφερε χθες, Δευτέρα, χωρίς να δίνει στοιχεία που να τεκμηριώνουν τον ισχυρισμό της, πως έλαβε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν σχεδιάζει να αναμιχθεί στις ρωσικές εκλογές, ανέφεραν κρατικά ΜΜΕ.

Η SVR ισχυρίστηκε επίσης πως οι ΗΠΑ σχεδιάζουν κυβερνοεπίθεση στο διαδικτυακό σύστημα ψηφοφορίας, ανέφεραν κρατικά ΜΜΕ.

“Αυτοί οι ισχυρισμοί είναι κατηγορηματικά ψευδείς και τίποτε περισσότερο από προπαγάνδα”, δήλωσε εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου. “Οι ΗΠΑ δεν έχουν αναμιχθεί και δεν πρόκειται να αναμιχθούν στις εκλογές της Ρωσίας”.

“Είναι η Ρωσία που έχει μακρά ιστορία στοχοποίησης δημοκρατικών εκλογών των ΗΠΑ και άλλων. Αντί να προβάλλει ψέματα, είναι η Ρωσία που θα πρέπει να σταματήσει αυτές τις δραστηριότητες”, είπε ο εκπρόσωπος.

Την περασμένη εβδομάδα το Κρεμλίνο ανέφερε πως η Ρωσία δεν θα αναμιχθεί στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου και απέρριψε τα αμερικανικά ευρήματα ότι η Μόσχα ενορχήστρωσε εκστρατείες για επηρεασμό των προεδρικών εκλογών τόσο του 2016 όσο και του 2020.

(απεμπε – φωτο:pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί