Η ουκρανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών ήταν άμεσα αναμιγμένη στη φονική επίθεση σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα κατά την οποία σκοτώθηκαν περισσότεροι από 140 άνθρωποι, δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) Αλεξάντρ Μπόρτνικοφ, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων TASS.
«Η έρευνα συνεχίζεται, όμως μπορούμε ήδη να πούμε με ασφάλεια ότι η ουκρανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών είναι άμεσα αναμιγμένη σ’ αυτή την επίθεση», δήλωσε ο Μπόρτνικοφ, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.
Ο ίδιος κατηγόρησε επίσης τη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ ότι διευκόλυνε τη μεταφορά «μισθοφόρων και μαχητών διεθνών τρομοκρατικών οργανώσεων από τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και το Αφγανιστάν» στην Ουκρανία ώστε να μπορέσουν να πολεμήσουν εκεί εναντίον των ρωσικών δυνάμεων.
Η Ουκρανία έχει επανειλημμένα αρνηθεί πως είχε οποιαδήποτε σχέση με την επίθεση.
Ο Μπόρτνικοφ δήλωσε, σύμφωνα με το TASS, ότι το Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν διαδραμάτισε ρόλο στο συντονισμό των ενεργειών των δραστών και ότι η ουκρανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών είχε επίσης άμεσο ρόλο.
απεμπε-απεμπε-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αγρότες έριξαν σανό και κοπριά σε γραφεία βουλευτών, vid
- Τουρκία: 357 συλλήψεις σε μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους
- Αυτά που γίνονται στο ουκρανικό μέτωπο κάποτε τα βλέπαμε σε βιντεοπαιχνίδια, vid
- Ψηφιακές ταυτότητες-πορτοφόλια: Η προθεσμία πανευρωπαϊκού φακελώματος για το 2026
- Βρετανία: Αποκατάσταση της κυκλοφορίας στη σήραγγα της Μάγχης μετά το χάος λόγω τεχνικών προβλημάτων
- Ρέθυμνο: Συνελήφθη 43χρονος για πώληση αλκοόλ σε ανήλικη – Στο νοσοκομείο η κοπέλα
- Τρίκαλα: Με τρακτέρ οι αγρότες στο κέντρο της πόλης – Πέταξαν σανό έξω από γραφεία βουλευτών
- ΔΥΠΑ: «Ημέρα Καριέρας» στη Λάρισα στις 10/1/26 – 40 επιχειρήσεις και πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας
- Το Ιράν απειλεί με “σκληρά” αντίποινα απέναντι σε όποια επιθετική ενέργεια
- Θεσσαλονίκη: Την Κυριακή το μεσημέρι η πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών στα Μάλγαρα
Κύρια Θέματα









