Έξαλλοι οι Ουκρανοί με Αμερικανό Υπουργό: «Είμαστε προσβεβλημένοι», vid

Πρώτα τους είπε πως...καλώς στέλνονται περισσότεροι Ουκρανοί στο μέτωπο και έπειτα πήγε βόλτες σε κλαμπ και εστιατόρια του Κιέβου!

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, παίζοντας το «Rockin’ in The Free World» σε μπαρ του Κιέβου, έκανε πολλούς Ουκρανούς να οργιστούν, καθώς θεώρησαν ανάρμοστη την εμφάνισή του την ώρα της κλιμάκωσης της ρωσικής επίθεσης στην βορειοανατολική Ουκρανία.

Το ακόμα πιο εξοργιστικό είναι πως ο ίδιος συμφώνησε με την αυστηροποίηση και επέκταση της επιστράτευσης που αποφάσισε το καθεστώς Ζελένσκι!!

«Η πρόσθετη επιστράτευση ήταν μία πολύ δύσκολη απόφαση, αλλά άκρως απαραίτητη. Αυτή θα σας επιτρέψει να έχετε περισσότερα στρατεύματα στην πρώτη γραμμή για να πολεμήσετε τις δυνάμεις εισβολής».

Οργή των Ουκρανών

«Μία και μόνη λέξη αρκεί για να περιγράψει την βραδιά του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών χθες στο Κίεβο: ανάρμοστη», έγραψε στο Facebook η Σβιτλιάνα Ματβιένκο, διευθύντρια μη κυβερνητικής οργάνωσης που ασχολείται με την ανάλυση της πολιτικής.

Οπως και πολλοί συμπατριώτες της, δηλώνει «προσβεβλημένη» από αυτήν την εμφάνιση την ώρα που η περιοχή του Χαρκόβου «ισοπεδώνεται» από την ρωσική επίθεση εδώ και μία εβδομάδα και καταγγέλλει «απόλυτη έλλειψη κατανόησης της κατάστασης και ενσυναίσθησης» εκ μέρους των αμερικανών αξιωματούχων.

Στην διήμερη επίσκεψή του στο Κίεβο, ο Αντονι Μπλίνκεν ολοκλήρωσε μία έντονη ημέρα γεμάτη με συναντήσεις με τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ουκρανούς αξιωματούχους παίζοντας κιθάρα και τραγουδώντας το μυθικό κομμάτι σε υπόγειο μπαρ στο κέντρο του Κιέβου.

«Γνωρίζω ότι είναι μία πολύ, πολύ δύσκολη περίοδος. Οι στρατιώτες σας, οι πολίτες σας, κυρίως στα βορειοανατολικά, στο Χάρκιβ, υποφέρουν πολύ. Αλλά πρέπει να γνωρίζουν, πρέπει να γνωρίζετε, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι στο πλευρό σας», είπε, πριν ξεκινήσει το κομμάτι.

Για τον Μπογκντάν Γιαρεμένκο, βουλευτή του κόμματος του ουκρανού προέδρου και πρώην διπλωμάτη, η συγκυρία είναι αρνητική έπειτα από μήνες καθυστερήσεων στην αποστολή της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, που ευθύνονται για την εξασθένηση των ουκρανικών δυνάμεων στο μέτωπο του πολέμου.

«Το μήνυμα δεν είναι πολύπλοκο, αλλά δεν περνάει», έγραψε στο Facebook.

«Με κάθε σεβασμό, πρόκειται για λάθος», σχολίασε ο πρώην πρεσβευτής της Ουκρανίας στις ΗΠΑ Βαλέρι Τσάλι.

Η μουσική εμφάνιση του Αντονι Μπλίνκεν προκάλεσε την οργή πολλών Ουκρανών που προσάπτουν στους αμερικανούς αξιωματούχους τους βραδείς ρυθμούς αποστολής της αμερικανικής βοήθειας.

«Μία επίσκεψη υπόδειγμα της επικοινωνιακής αποτυχίας», συνόψισε στο Facebook ο Σέργκι Σιντορένκο της ενημερωτικής ιστοσελίδας Evropeïska Pravda (Ευρωπαϊκή Αλήθεια).

Πρώτα ήρθε το γεύμα σε γνωστή πιτσαρία του Κιέβου, μέσα σε…χαλαρό κλίμα και έπειτα το «ξεφάντωμα» σε κλαμπ της ουκρανικής πρωτεύουσας:

Με πληροφορίες από Απεμπε – απεμπε-EPA- FOREIGN AFFAIRS MINISTRY photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί