«Ετοιμαστείτε ψυχολογικά για πόλεμο»: Και ξαφνικά…συναγερμός στη Β. Ευρώπη

Καλούν τους πολίτες να είναι έτοιμοι...

Η Σουηδία έχει συγκλονιστεί από ασυνήθιστες και ανησυχητικές δηλώσεις ανώτατων αξιωματούχων της άμυνας, που προτρέπουν τους πολίτες να προετοιμαστούν ψυχικά για την προοπτική του πολέμου.

Αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω της οριστικής παραίτησης της Σουηδίας από το «καθεστώς ουδετερότητας» που για δεκαετίες είχε επιλέξει να ακολουθήσει μαζί με τη Φινλανδία.

Η είσοδος της χώρας στο ΝΑΤΟ δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για…ελιγμούς!

Ο υπουργός Πολιτικής Άμυνας του σκανδιναβικού κράτους Carl-Oskar Bohlin και ο Στρατηγός Micael Byden έστειλαν «πολεμικά» μηνύματα, προκαλώντας ανησυχίες.

Σύμφωνα με το BBC, ο Bohlin είπε σε μια διάσκεψη για την άμυνα κατά λέξη πως «θα μπορούσε να γίνει πόλεμος στη Σουηδία. Η ευαισθητοποίηση πρέπει να μετατραπεί σε πρακτική δράση».

Αυτή η προειδοποίηση στη συνέχεια επικυρώθηκε από τον στρατηγό Micael Byden, ο οποίος τόνισε την ανάγκη για όλους τους Σουηδούς να προετοιμαστούν νοητικά για σύγκρουση.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι πρόθεσή του δεν ήταν να προκαλέσει πανικό αλλά να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να αναλογιστούν τις καταστάσεις και τις ευθύνες τους.


Όπως μεταδίδουν ξένα ΜΜΕ, «έχουν εκφραστεί ανησυχίες σχετικά με τον ψυχολογικό αντίκτυπο αυτών των δηλώσεων στο κοινό, ιδιαίτερα στη νεότερη γενιά. Η οργάνωση για τα δικαιώματα των παιδιών Bris ανέφερε μια ασυνήθιστη αύξηση των κλήσεων από νεαρούς που εξέφραζαν ανησυχία για την πιθανότητα πολέμου».

Η Ρωσία έχει πολλάκις προειδοποίηση τις Σουηδία και Φινλανδία πως εφόσον επιλέξουν τον δρόμο του ΝΑΤΟ θα «υποστούν τις συνέπειες».

freepik photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί