Έντι Ράμα: Συνδέει με το μακάβριο χιούμορ του τον Πούτιν με τον θάνατο του Πριγκόζιν

Ένα αστείο που έκανε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα αναφορικά με τις εικασίες γύρω από τον θάνατο του Γεβγκένι Πριγκόζιν και την πιθανή εμπλοκή του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν,

προκάλεσε γέλια, αλλά και αμηχανία, στην αίθουσα κατά τη διάρκεια ενός πάνελ στο διεθνές συνέριο “Bled Strategic Forum” στο Μπλεντ της Σλοβενίας, παρουσία ηγετών υποψήφιων χωρών για ένταξη στην ΕΕ.

Οι ακριβείς συνθήκες του θανάτου του αφεντικού του μισθοφορικού στρατού Wagner παραμένουν απροσδιόριστες.

Με ένα ανέκδοτο ο Αλβανός πρωθυπουργός σχολίασε τα σενάρια σύμφωνα με τα οποία ο Πούτιν διέταξε τον θάνατο του Πριγκόζιν.

Μιλώντας προς τη λήξη ενός πάνελ ενώπιον εκατοντάδων ανθρώπων και των πρωθυπουργών της Κροατίας, του Μαυροβουνίου, της Σερβίας, της Βουλγαρίας, της Βοσνίας και του Κοσόβου, ο Ράμα είπε, αφηγούμενος μια φανταστική ιστορία, πως ο Ρώσος πρωθυπουργός παραπονέθηκε στον Πούτιν για τη διαφορά ώρας που υπάρχει μεταξύ του δυτικού και του ανατολικού τμήματος της Ρωσίας.

Συγκεκριμένα ο Ράμα είπε: «Δεν ξέρω αν έχετε ακούσει ότι η Ρωσία εξετάζει να ενοποιήσει τις ζώνες ώρας. Επειδή υπάρχει διαφορά 9 ωρών μεταξύ του ενός άκρου της χώρας και του άλλου. Ο πρωθυπουργός πήγε στον Πούτιν και είπε: “κ. Πρόεδρε, έχουμε πρόβλημα. Έστειλα την οικογένειά μου διακοπές και τους κάλεσα στο τηλέφωνο να τους πω καληνύχτα, αλλά εκεί ήταν πρωί, ήταν στην παραλία. Τηλεφώνησα στον (Γερμανό καγκελάριο) Όλαφ Σολτς για να του ευχηθώ για τα γενέθλιά του, αλλά μου απάντησε ότι τα γενέθλιά του ήταν την επόμενη μέρα. Τηλεφώνησα στον (Κινέζο πρόεδρο) Σι Τζινπίνγκ για να του ευχηθώ το νέο έτος, αλλά μου είπε ότι ήταν ακόμα η παλιά χρονιά”. Και τότε ο Πούτιν απάντησε: “Ναι, συνέβη και σε μένα, τηλεφώνησα στην οικογένεια του Πριγκόζιν για τους συλλυπηθώ για την απώλεια τους, αλλά το αεροπλάνο δεν είχε απογειωθεί ακόμα”».

Στο αστείο κάποιοι γέλασαν, ενώ άλλοι παρέμειναν ανέκφραστοι.

(απεμπε-EPA photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί