Κοροναϊός: Βουτιά 92% στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα

Κατακρημνίστηκαν οι πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων στην Κίνα λόγω του νέου ιού, καταγράφοντας βουτιά 92% το πρώτο μισό του Φεβρουαρίου

Οι λιανικές πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων στην Κίνα κατακρημνίστηκαν καταγράφοντας πτώση 92% σε ετήσια βάση τις πρώτες 16 ημέρες του Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την Κινεζική Ένωση Επιβατικών Αυτοκινήτων (CPCA), καθώς η επιδημία του κοροναϊού είχε ως αποτέλεσμα να ‘φρενάρει’ την δραστηριότητα επιχειρήσεων σε όλη τη χώρα.

Οι πωλήσεις των επιβατικών αυτοκινήτων στην Κίνα ανήλθαν στα 4.909 οχήματα τις πρώτες 16 ημέρες, συγκριτικά με 59.930 οχήματα την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σύμφωνα με στοιχεία της CPCA, που είναι τα πρώτα σημαντικά στοιχεία που δείχνουν πόσο σκληρά πλήττει η επιδημία τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου στον κόσμο.

«Πολύ λίγες αντιπροσωπείες αυτοκινήτων άνοιξαν τις πρώτες εβδομάδες του Φεβρουαρίου και είχαν ελάχιστους πελάτες», ανέφερε η ένωση.

Η κινεζική αγορά αυτοκινήτων είναι πιθανόν να δει πτώση άνω του 10% στις πωλήσεις το πρώτο εξάμηνο του έτους λόγω της επιδημίας του κοροναϊού και περίπου 5% για το σύνολο του έτους, δεδομένου ότι η επιδημία θα τεθεί ουσιαστικά υπό έλεγχο πριν από τον Απρίλιο, όπως δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Κινεζικής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (CAAM) στο Reuters την περασμένη εβδομάδα.

Προκειμένου να σταθεροποιηθεί η αγορά, στην οποία πέρυσι πουλήθηκαν πάνω από 25 εκατ. οχήματα, το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας ανακοίνωσε ότι θα εφαρμόσει περισσότερα μέτρα για να τονώσει την κατανάλωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ