Κάθε χρόνο εμβόλιο;; BioNTech: Αυξάνεται η πιθανότητα για ετήσιο εμβόλιασμό για τον κορωνοϊού

Αυξάνεται η πιθανότητα οι άνθρωποι να χρειάζονται ένα ετήσιο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, όπως με τη γρίπη, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της BioNTech, Ουγκούρ Σαχίν.

Παράλληλα, μιλώντας στο συνέδριο Reuters Next, ο Σαχίν δήλωσε ότι η BioNTech θα έχει τη δυνατότητα να προσαρμόσει σχετικά γρήγορα το εμβόλιο που έχει αναπτύξει με την Pfizer για να ανταποκριθεί στη μετάλλαξη Όμικρον, αν αυτό απαιτηθεί. 

Ο Σαχίν επεσήμανε ότι τα εμβόλια θα συνεχίσουν να παρέχουν προστασία απέναντι στη σοβαρή νόσηση, παρά τις μεταλλάξεις του ιού. «Αυτή η μετάλλαξη μπορεί να έχει τη δυνατότητα να μολύνει εμβολιασμένους ανθρώπους. Αναμένουμε ότι οι εμβολιασμένοι που θα μολυνθούν θα παραμένουν προστατευμένοι έναντι της σοβαρής νόσησης», επεσήμανε. 

«Αναμένουμε ότι αυτό το στέλεχος μπορεί να έχει τη δυνατότητα να μολύνει εμβολιασμένους ανθρώπους και αυτή η παραλλαγή είναι πιο πιθανό να μπορεί να μολύνει ανθρώπους με υψηλή έκθεση. Αυτό είναι ένα από τα πράγματα που γίνονται τώρα ολοένα πιο ξεκάθαρα. Δεν είναι σαφές ακόμη αν το στέλεχος προκαλεί πιο σοβαρή νόσο», δήλωσε ο Σαχίν. 

Τέλος, ο CEO της BioNTech σημείωσε ότι το νέο στέλεχος εμφανίστηκε νωρίτερα από ότι περίμενε και συμπλήρωσε ότι ανέμενε κάτι τέτοιο κάποια στιγμή μέσα στο 2022. 

(lifo – Reutrs / photo: video screenshot)

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί