Η τρομακτική στιγμή της σύγκρουσης τρένου με φορτηγό που σκόρπισε τον θάνατο – ΒΙΝΤΕΟ

Τις σοκαριστικές στιγμές, δευτερόλεπτα πριν συμβεί το χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα των τελευταίων δεκαετιών στην Ταϊβάν,

«ξετυλίγει» βίντεο – ντοκουμέντο που είδε το φως της δημοσιότητας.

Οι ανατριχιαστικές εικόνες που κάνουν τον γύρο των διεθνών Μέσων Ενημέρωσης τραβήχτηκαν από την κάμερα του Taroko Express, ενώ σε αυτές απαθανατίζεται η στιγμή της σύγκρουσης με το φορτηγό, το οποίο βρίσκεται στις ράγες.

Υπενθυμίζεται ότι ο τραγικός απολογισμός του φρικτού δυστυχήματος που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή (02/04), όταν μετά τη σύγκρουση του τρένου με το φορτηγό, λίγο πριν μπει σε ένα τούνελ, εκτροχιάστηκαν και τα οκτώ βαγόνια του, είναι 50 νεκροί και περίπου 200 τραυματίες.

Ειδικοί ερευνούν πλέον τα αίτια της τραγωδίας, ενώ σύμφωνα με την Guardian, το τρένο, στο οποίο επέβαιναν 500 περίπου επιβάτες εμβόλισε το φορτηγό, που είχε κυλίσει στις ράγες από έναν κατηγορικό δρόμο, με ταχύτητα άνω των 120 χλμ την ώρα.

Όπως υποστήριξε ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών της Ταϊβάν, παρουσιάζοντας το βίντεο, ο μηχανοδηγός, ο οποίος βρίσκεται μεταξύ των θυμάτων, είχε μόλις πέντε δευτερόλεπτα να αντιδράσει, προσπαθώντας να πατήσει φρένο. Το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει την ταχύτητα του τρένου από τα 125 χλμ την ώρα στα 121.

(sputniknews – φωτο: video screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί