• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τουρκική ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗ μετά την παρέμβαση ΜΟΣΧΑΣ – Αγρίεψε η «Αρκούδα», τι είπε η Πρεσβεία στην Αθήνα

Τουρκική ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗ μετά την παρέμβαση ΜΟΣΧΑΣ – Αγρίεψε η «Αρκούδα», τι είπε η Πρεσβεία στην Αθήνα

Τι ενοχλεί το Κρεμλίνο...

Ξεμπροστιάστηκε η Τουρκία μετά την αντίδραση της Ρωσίας για τις περίφημες NAVTEX για ασκήσεις με πραγματικά πυρά που εξέδωσε αργά χθες το βράδυ.

Έτσι λοιπόν το Τουρκικό υπουργείο Άμυνας αναγκάστηκε να επανορθώσει: «οι εν λόγω NAVTEX είναι μια συνήθης πρακτική όσον αφορά στη διασφάλιση της ασφάλειας πλοήγησης. Δεν θα πραγματοποιηθεί άσκηση με δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ωθήθηκε στην εν λόγω αναδίπλωση μετά το κομφούζιο που δημιουργήθηκε από τις NAVTEX που εξέδωσε ο σταθμός της Αττάλειας, με αφορμή τις ασκήσεις με πραγματικά πυρά του Ρωσικού Ναυτικού, ανατολικά και δυτικά της Κύπρου, με τις οποίες άφησε να εννοηθεί πως η Τουρκία έδωσε άδεια και μάλιστα, όπως προκύπτουν από τις τελευταίες πληροφορίες, ΔΗΘΕΝ θα συμμετείχε σε αυτές.

Προκειμένου να «δικαιολογηθεί» η Άγκυρα, αναφέρει τώρα μέσω των μέσων ενημέρωσης που ελέγχει ότι εξέδωσε τις NAVTEX επειδή οι συντεταγμένες στις οποίες θα γίνουν οι ασκήσεις του Ρωσικού Ναυτικού «συμπίπτουν σε κάποια σημεία» με την περιοχή που κινείται το Oruc Reis ή το Barbaros.

Είναι βέβαιο πως η «Αρκούδα» αγρίεψε, καθώς άλλο το να υπάρχουν συμφωνίες συμφερόντων (η Μόσχα έχει προτείνει αντίστοιχες στην Ελλάδα, εδώ) και άλλο η Άγκυρα να την επικαλείται στα «βρώμικα» σχέδιά της στην Ανατολική Μεσόγειο, βάζοντας σε κίνδυνο την αξιοπιστία της ρωσικής υπερδύναμης προς όφελος των διεθνιστών της Δύσης και του ΝΑΤΟ. Η γέιτονα παίζει με την «φωτιά».

Διαβάστε ΕΔΩ την ρωσική διάψευση, η οποία αποκάλεσε προπαγάνδα τα περί ρωσοτουρκικής συνεργασίας στην Μεσόγειο.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Θέση με ανάρτηση στο Twitter πήρε ΚΑΙ η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα, η οποία αναφέρεται στις ρωσικές ασκήσεις που πραγματοποιούνται στην Ανατολική Μεσόγειο, σημειώνοντας ότι αυτές γίνονται τακτικά και κάνοντας λόγο για κακόβουλους σχολιαστές:

«Η Ρωσία πραγματοποιεί τακτικά τις στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, πάντα σε πλήρη συμμόρφωση με τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.

Σε περίπτωση ναυτικών ασκήσεων ειδοποιείται η Παγκόσμια Υπηρεσία Προειδοποίησης Πλοήγησης (WWNWS), ενώ για αεροπορικές ασκήσεις ακολουθείται η διμερής διαδικασία.

Αυτή είναι η διαδικασία ρουτίνας, η οποία εφαρμόζεται πάντα. Δεν είναι σαφές τι προβληματίζει τους κακόβουλους σχολιαστές» αναφέρει η ανάρτηση της πρεσβείας.