• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ελληνική ΕΠΙΣΚΕΨΗ στην Μόσχα, τι πρότειναν οι Ρώσοι – Ενοχλημένη η Άγκυρα (vid)

Ελληνική ΕΠΙΣΚΕΨΗ στην Μόσχα, τι πρότειναν οι Ρώσοι – Ενοχλημένη η Άγκυρα (vid)

s-400
Την είδηση προέβαλε και η Ρωσική Πρεσβεία, τι λένε οι ανταποκρίσεις...

Ενόχληση στην Άγκυρα προκαλεί η είδηση ότι ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, στρατηγός Αλεξάντερ Φομίν συναντήθηκε με τον γενικό διευθυντής ΓΔΑΕΕ, αντιπτεράρχο (Ι) Θεόδωρο Λάγιο (ε.α.) στο Διεθνές Στρατιωτικό & Τεχνικό Φόρουμ Army2020 στην Μόσχα και μάλιστα σε ΘΕΡΜΟΤΑΤΟ κλίμα.

Την ώρα που η Ελλάδα θέλει να αναβαθμίσει τα εξοπλιστικά της προγράμματα, η Ρωσία, βλέποντας την στενή επαφή και με την Γαλλία, ζητά να συνδράμει, αν η Αθήνα μπορεί να βρει φόρμουλα συνεργασίας.

Όπως αναφέρει το function.mil.ru «τα μέρη συζήτησαν επίκαιρα θέματα διμερούς συνεργασίας». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ σημειώνεται: «Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε μια ατμόσφαιρα φιλίας και εμπιστοσύνης και επιβεβαίωσε την αμοιβαία διάθεση για περαιτέρω ανάπτυξη ρωσο-ελληνικής στρατιωτικής συνεργασίας».

Την συνάντηση γνωστοποίησε και η Ρωσική Πρεσβεία στην Αθήνα:

Σύμφωνα μάλιστα με ανταποκρίσεις, με αφορμή τους S-400 και την Τουρκία, η Ρωσία επανέλαβε την πάγια πρότασή της προς την Ελλάδα, ότι η Ρωσική Αμυντική Βιομηχανία είναι πρόθυμη να κατασκευάσει και να μεταβιβάσει στην Ελλάδα οποιοδήποτε είδος αμυντικού και μη εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων και των S-400.

«Η Ελληνική πλευρά δεν θα έπρεπε να παραπονιέται για την εξαγωγή S-400 σε άλλες χώρες, εφόσον αυτή η εξαγωγή δεν απαγορεύεται από διεθνείς συμβάσεις. Είναι αμυντικό όπλο. Η Ρωσία προσφέρει στην Ελλάδα την δυνατότητα να το αποκτήσει. Η Ελλάδα έχει δεσμεύσεις στο ΝΑΤΟ που δεν μπορεί να παραβεί, αλλά αυτό είναι πρόβλημα της Ελλάδας και όχι της Ρωσίας», αναφέρουν ρωσικές πηγές.