Η κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ και τον στρατιωτικό βραχίονα της Χαμάς, της ισλαμιστικής παράταξης που κυβερνά την Λωρίδα της Γάζας, τέθηκε επίσημα σε εφαρμογή στις 02:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), σε μία προσπάθεια παγκόσμιας συνεννόησης για την «ειρήνη στρατηγικής σημασίας».
Ωστόσο, υπάρχουν απόψεις που θεωρούν πως η ειρήνη δεν θα κρατήσει για πολύ. Καθοριστική ήταν η παρέμβαση της Ρωσίας, η οποία «έτριξε» τα δόντια στο Ισραήλ, όπως διαβάσατε στο el.gr (ΕΔΩ).
Στην Λωρίδα της Γάζας ακούγονταν πυρά όπλων σε ένδειξη χαράς, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου. Στο Ισραήλ δεν ήχησαν σειρήνες της αεράμυνας τουλάχιστον τα πρώτα λεπτά αφότου τέθηκε σε εφαρμογή η συμφωνία αυτή, που θεωρητικά βάζει τέλος σε 10 ημέρες πολυαίμακτων εχθροπραξιών.
Αρκετοί Παλαιστίνιοι βρήκαν στους δρόμους, ενώ από μεγάφωνα ακούγονταν μηνύματα που χαιρέτιζαν τη «νίκη της αντίστασης επί της κατοχής (σ.σ. του Ισραήλ) στη διάρκεια της μάχης ‘το Ξίφος της Ιερουσαλήμ’».
Και οι δύο πλευρές έχουν διαμηνύσει πως θα ανταποδώσουν εάν η συμφωνία παραβιαστεί από την άλλη πλευρά. Η Αίγυπτος, η οποία μεσολάβησε για να κλειστεί η συμφωνία, ενημέρωσε πως θα αναπτύξει δύο αντιπροσωπείες για να επιτηρούν την εφαρμογή της.
Αφότου ξεκίνησαν οι εχθροπραξίες, τη 10η Μαΐου, οι υγειονομικές αρχές στην Γάζα κάνουν λόγο για 232 νεκρούς Παλαιστίνιους, ανάμεσά τους 65 παιδιά και 39 γυναίκες, καθώς και πάνω από 1.900 τραυματίες. Ο Τσαχάλ, ο ισραηλινός στρατός, λογαριάζει πως σκότωσε τουλάχιστον 160 παλαιστίνιους μαχητές στον θύλακα.
Στο Ισραήλ οι νεκροί είναι 12 ενώ εκατοντάδες νοσηλεύονται με τραύματα μετά τις επιθέσεις με ρουκέτες που προκάλεσαν πανικό, ωθώντας κόσμο να τρέχει στα καταφύγια.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Παρανοϊκό αίτημα από τη νατοϊκή Πολωνία: «Θέλουμε πυρηνικά όπλα»
- Από τραχανά με σταφύλι μέχρι μπουγάτσα με… σύκα και κρασί – Η γιορτή στον αμπελώνα Θεσσαλονίκης
- Θεσσαλονίκη: Μετέτρεψε τον δρόμο σε αγωνιστική πίστα – Συνελήφθη 23χρονος οδηγός μηχανής
- Στη φυλακή για τους εμπρησμούς στον Υμηττό ο 32χρονος Παλαιστίνιος – Είπε ότι έχει ακουστά τον ISIS
- Kαμπανάκι από την ΤτΕ: Αυξήθηκαν στα 79 δισ. ευρώ τα “κόκκινα δάνεια” που διαχειρίζονται οι servicers
- Κυβέρνηση: «Στη Θεσσαλονίκη, για πρώτη φορά γίνονται έργα, τα οποία ολοκληρώνονται σε χρονοδιαγράμματα»
- Οι Iron Maiden έρχονται στην Ελλάδα το 2026! Ανακοινώθηκε η ημερομηνία της συναυλίας στο ΟΑΚΑ
- Τουρκία: Εξακολουθούμε να έχουμε τους ρωσικούς S-400 και δεν αλλάζει αυτό
- Ανακαλύφθηκε πίνακας 400 ετών του Ρούμπενς, «αληθινή ομολογία πίστης» – Απεικονίζει το έργο “Ο Χριστός στον Σταυρό”
- Θεσσαλονίκη: Nεκρός 29χρονος δικυκλιστής σε τροχαίο στη Λ. Γεωργικής Σχολής – Ποινική δίωξη σε 4 άτομα
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΕΔΕ

ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ

ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΕΤΡΟ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΚΑΙΡΟΣ
