• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ιερουσαλήμ: Προειδοποίηση Μόσχας σε Ισραήλ – Βρετανική «βόμβα» για ενδεχόμενο ρωσικής πολεμικής εμπλοκής, vid

Ιερουσαλήμ: Προειδοποίηση Μόσχας σε Ισραήλ – Βρετανική «βόμβα» για ενδεχόμενο ρωσικής πολεμικής εμπλοκής, vid

Σαν μαγνήτης τραβούν οι Άγιοι Τόποι τις Μεγάλες Δυνάμεις αιώνες μετά τις Σταυροφορίες...

Ένας ανώτερος Ρώσος αξιωματούχος, σύμφωνα με το RT, προειδοποίησε τον Ισραηλινό πρέσβη την Τετάρτη ότι οι κινήσεις του Ισραήλ για περαιτέρω αύξηση του αριθμού των νεκρών αμάχων στην Γάζα είναι απαράδεκτη για τηn Ρωσική Ομοσπονδία και η Μόσχα δεν θα ανεχτεί άλλη αιματοχυσία, καθώς όσο μεγαλώνει η κρίση τόσο αυξάνεται η πιθανότητα διεθνιστικής-δυτικής παρέμβασης στα Ιεροσόλυμα, με την «Αρκούδα» να μην θέλει να κοιτά αμέτοχη.

Μάλιστα, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτους ισχυρισμούς βρετανικών μέσων ενημέρωσης, ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν είπε στον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπένζαμιν Νετανιάχου, πως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, δεν αποκλείεται Ρωσία και Ισραήλ να βρεθούν σε εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ τους.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή, ανοίγοντας τις εργασίες του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, του κρατικού οργάνου με την υψηλότερη ίσως επιρροή στις συλλογικές αποφάσεις της ρωσικής ηγεσίας, ο προεδρεύων σε αυτό Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε λόγο για «σύγκρουση Παλαιστινίων-Ισραηλινών, που οξύνθηκε και συμβαίνει σε άμεση εγγύτητα με τα σύνορά μας και ευθέως θίγει τα συμφέροντα ασφάλειάς μας».

Η ομολογουμένως εντυπωσιακή αυτή διατύπωση δείχνει εν πολλοίς και τον τρόπο σκέψης του Κρεμλίνου, το οποίο μετά την απόφασή του να ανταποκριθεί στην έκκληση της κυβέρνησης της Συρίας και να της παράσχει στρατιωτική υποστήριξη, δηλαδή από το 2015 και εντεύθεν, δεν αποκλείεται να το πράξη αυτό για την Ιερουσαλήμ.

ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ ΗΠΑ

Ο διεθνιστής Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν δήλωσε στον Νετανιάχου πως αναμένει να δει «σημαντική αποκλιμάκωση των συγκρούσεων στην Γάζα μέσα στην ημέρα».

«Οι δύο ηγέτες είχαν μια λεπτομερή συζήτηση για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Γάζα, την πρόοδο του Ισραήλ στην υποβάθμιση των δυνατοτήτων της Χαμάς και άλλων τρομοκρατικών στοιχείων και τις συνεχιζόμενες διπλωματικές προσπάθειες των περιφερειακών κυβερνήσεων και των Ηνωμένων Πολιτειών», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση ο Λευκός Οίκος.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν διαβίβασε στον πρωθυπουργό Νετανιάχου την προσδοκία του για σημαντική αποκλιμάκωση σήμερα, στο δρόμο για την εκεχειρία» προσθέτει η ανακοίνωση, με το κλίμα να είναι άκρως πολεμικό!

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

Πλήθος κόσμου έχει σχηματίσει ανθρώπινη αλυσίδα στην πόλη της Γιάφα γύρω από τα τείχη της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ ζητώντας να σταματήσει το αιματοκύλισμα στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι διπλωματικές προσπάθειες για κατάπαυση του πυρός συνεχίζονται, αλλά μέχρι στιγμής δείχνουν να πέφτουν στο κενό.

Οι εχθροπραξίες έχουν μπει στην δέκατη ημέρα. Τουλάχιστον 6 άνθρωποι σκοτώθηκαν στηΝ Γάζα από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, όπου καταστράφηκε το σπίτι μια ολόκληρης οικογένειας.

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς κατηγόρησε το Ισραήλ για οργανωμένη τρομοκρατία και εγκλήματα πολέμου βάσει του Διεθνούς Δικαίου.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις κατά της Χαμάς θα συνεχιστούν, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο περαιτέρω κλιμάκωσης.