Eπιστήμονες του Χάρβαρντ: Τα UFO μπορεί να είναι αποτέλεσμα προηγμένου «πολιτισμού μυστικότητας» που ζει στη Γη ανάμεσά μας

Αναφέρει το άρθρο της DailyMail

Πολύς κόσμος αναρωτιέται εδώ και καιρό γιατί τα ΑΤΙΑ, αν είναι σκάφη εξωγήινων, θα επισκέπτονταν τη Γη τόσο συχνά.

Ωστόσο δύο επιστήμονες του Χάρβαρντ υποψιάζονται ότι τα όντα μπορεί να ήταν εδώ από πάντα.

Σε μια νέα ερευνητική εργασία, εκτιμούν ότι υπάρχει μία στις 10 πιθανότητες η αληθινή λύση στο μυστήριο των UFO να είναι «κρυπτογραφική» — που σημαίνει ότι ανήκουν σε ένα προηγμένο είδος που κρύβεται στη Γη.

«Αν και αυτή η ιδέα μπορεί να ακούγεται απίθανη με την πρώτη ακρόαση, πολλοί παρατηρητές πείθονται ότι είναι τουλάχιστον κατανοητό», έγραψε η ομάδα στη νέα τους μελέτη, «και όχι μόνο επειδή ολόκληρες περιοχές του πλανήτη μας παραμένουν ουσιαστικά ανεξερεύνητες και αχαρτογράφητες».

Με το 80 τοις εκατό των ωκεανών μας να μην έχουν χαρτογραφηθεί και να αποκαλύπτουν ακόμη αρχαία μυστήρια όπως ο Yonaguni Jima, η «Ιαπωνική Ατλαντίδα», για να μην αναφέρουμε τις ανεξερεύνητες σπηλιές και τη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού, υποστηρίζουν ότι υπάρχει άφθονο χώρο για έναν «κρυφό» πολιτισμό.

Οι ερευνητές περιέγραψαν, ως ένα παράδειγμα ενός δυνητικά κρυμμένου εξελιγμένου είδους, μια τεράστια βυθισμένη πέτρινη δομή που ανακαλύφθηκε από έναν δύτη στα ανοιχτά της ακτής Yonaguni Jima στην Ιαπωνία και η οποία ορισμένοι θαλάσσιοι γεωλόγοι υποστηρίζουν ότι μπορεί να είναι τα απομεινάρια μιας «ιαπωνικής Ατλαντίδας».

«Αν ένα άλλο ευφυές είδος είχε κατοικήσει στη Γη (ή στον Άρη ) πολύ πριν από τον Homo sapiens, είναι πιθανό να μην είχαμε ιδέα», σημειώνει το τρίο στο άρθρο τους , το οποίο πρόκειται να δημοσιευτεί στο περιοδικό Philosophy and Cosmology τον Ιούνιο.

Το έργο είναι μια συνεργασία μεταξύ επιστημόνων που προσπάθησαν ανεξάρτητα να βεβαιωθούν ότι όλες οι βιώσιμες θεωρίες λαμβάνονται υπόψη για το μυστήριο των UFO, στο οποίο έγινε μεγάλη προσπάθεια για τον αποχαρακτηρισμό της κυβέρνησης τους τελευταίους μήνες.

Το Κογκρέσο, το Πεντάγωνο και άλλοι στην κυβέρνηση αναφέρονται τώρα πιο συχνά στα UFO ως UAP για «μη αναγνωρισμένα εναέρια (ή ανώμαλα) φαινόμενα».

Πολλαπλές περιοχές στη Γη και κοντά στη Γη αναφέρθηκαν στη νέα μελέτη ως αξιόλογες υποψήφιες για τη διερεύνηση των πιθανοτήτων μιας μυστικής βάσης «κρυπτογραφικού» είδους.

Μια περιοχή, που ονομάστηκε «Τρίγωνο της Αλάσκας», είναι μια απομακρυσμένη και αραιοκατοικημένη περιοχή μεταξύ των πόλεων Anchorage, Juneau και Utqiagvik που οι συγγραφείς περιέγραψαν ως «εξέχον «hotspot» για τα UAP [UFO], καθώς και άλλα περίεργα».

Το τρίγωνο, σημείωσαν, ήταν στο μηδέν για περισσότερες από 20.000 ανεξήγητες εξαφανίσεις από τη δεκαετία του 1970, πάνω και πέρα ​​από την τάση του για θεάσεις UFO.

Ο Luis Guerra, κάτοικος της πόλης Atlixco του κεντρικού Μεξικού, φωτογράφισε μια εικόνα ενός εμφανούς UFO πάνω από το ηφαίστειο Popocatépetl στο Μεξικό. Οι θεάσεις κοντά σε αυτό και άλλα ηφαίστεια έχουν τροφοδοτήσει εικασίες ότι τα UFO μπορεί να προέρχονται από μια κρυμμένη υπόγεια

Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές επεσήμαναν μια σειρά από ενδιαφέροντα αρχαιολογικά ευρήματα που υποδηλώνουν την ύπαρξη αρχαίων πολιτισμών που όχι μόνο θα προϋπήρχαν οποιωνδήποτε γνωστών προηγμένων ειδών, αλλά μπορεί να εξακολουθούν να υπάρχουν κρυμμένοι.

Περιέγραψαν μια τεράστια βυθισμένη πέτρινη κατασκευή που ανακαλύφθηκε από έναν δύτη στα ανοικτά της ακτής του Yonaguni Jima στην Ιαπωνία, η οποία ορισμένοι θαλάσσιοι γεωλόγοι υποστηρίζουν ότι μπορεί να είναι τα απομεινάρια μιας πυραμίδας 5000 ετών από μια ιαπωνική Ατλαντίδα.

Οι υπόγειες κατοικήσιμες περιοχές πρέπει επίσης να εξερευνηθούν, μερικές με τις κατάλληλες συνθήκες για να υποστηρίξουν τη ζωή.

«Η εσωτερική δομή της Γης εξακολουθεί να είναι ως επί το πλείστον ένα μυστήριο», έγραψε η ομάδα.

«Για παράδειγμα, πρόσφατα διαπιστώθηκε ότι η ζώνη μετάβασης του μανδύα (255 έως 410 μίλια υπόγεια) λειτουργεί ως μια μεγάλη δεξαμενή νερού.

Υπέθεσαν ότι είναι απολύτως πιθανό εκατοντάδες μίλια κάτω από την ανθρωπότητα « ένα άλλο είδος ανθρωποειδών , ή ακόμα και ένας κλάδος του Homo sapiens, να μπορούσε να προσαρμοστεί για να ζει υπόγεια», αν και πιθανότατα δεν θα μας έμοιαζε.

«Φυσικά», σημείωσαν οι ερευνητές, «τα όρια της γνώσης μας δεν παρέχουν κανένα ιδιαίτερο επιχείρημα για την CTH [την «κρυπτογραφική υπόθεση»]».

« Το πολύ σημαντικό», πρόσθεσαν, «σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε […] ταπεινότητα και να συνειδητοποιήσουμε ότι ούτε μπορούμε να το απορρίψουμε μόνο και μόνο επειδή έρχεται σε αντίθεση με την καθιερωμένη αφήγηση της ιστορίας».

Η νέα έρευνα ακολουθεί προηγούμενη διερευνητική εργασία από τους συγγραφείς που εργάζονται χωριστά.

Ο συν-συγγραφέας της μελέτης Δρ Μάικλ Μάστερς , καθηγητής βιολογικής ανθρωπολογίας στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Μοντάνα, είχε γράψει στο παρελθόν ένα βιβλίο υποστηρίζοντας ότι τα όντα που πιλοτάρουν UFO μπορεί να είναι «εξωπειρατικοί» ή ταξιδιώτες στο χρόνο.

«Το φαινόμενο μπορεί να είναι οι μακρινοί μας απόγονοι που επιστρέφουν στο χρόνο για να μας μελετήσουν στο δικό τους εξελικτικό παρελθόν», είπε ο Δρ Μάστερς στο KBZK News 7 στο Bozeman.


Χρησιμοποιώντας την εμπειρία του στην εξελικτική βιολογία ως ανθρωπολόγος, ο Δρ Μάστερς υποστήριξε ότι οι λεγόμενοι «γκρίζοι» εξωγήινοι από τις παραδόσεις των απαγωγών UFO μοιάζουν με αυτό που θα μπορούσαν να εξελιχθούν οι μελλοντικοί άνθρωποι που ταξιδεύουν στο χρόνο για να μοιάζουν σε μια κοινωνία πιο υψηλής τεχνολογίας.

Ο συν-συγγραφέας του, ψυχολόγος Tim Lomas με τη Σχολή Δημόσιας Υγείας TH Chan του Χάρβαρντ, είχε μόλις πρόσφατα παρουσιάσει την πλήρη υπόθεση για την πιο παραδοσιακή «εξωγήινη υπόθεση», σε άλλο άρθρο για το ίδιο περιοδικό, Philosophy and Cosmology, νωρίτερα φέτος.

Ο Μπρένταν Κέις , ο αναπληρωτής διευθυντής έρευνας στο Ινστιτούτο Ποσοτικής Κοινωνικής Επιστήμης του Χάρβαρντ, συμμετείχε στην έκκλησή τους προς τους επιστήμονες να συνεχίσουν την υπόθεση των «κρυπτογραφικών» ΑΤΙΑ.

«Η ελπίδα είναι ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε έναν νέο διάλογο και να ξεπεράσουμε κάποιο από αυτό το στίγμα», είπε ο Δρ Μάστερς. «Και δεν χρειάζεται να το υπερασπιστούμε αυτό ως επιστήμη, γιατί είναι πολύ επιστημονικό».

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί