«Έχουν τα κότσια;»! Η απάντηση για το αν θα γίνει σύντομα γενικευμένος Τρίτος Παγκόσμιος

Στο επίκεντρο το 2024

Ο Τζον Κίρμπι, Συντονιστής Στρατηγικών Επικοινωνιών του Λευκού Οίκου, μίλησε για πιθανότητα άμεσης αντιπαράθεσης μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας. Κατά τη γνώμη του, ένα τέτοιο σενάριο μπορεί να είναι δυνατό υπό τον όρο ότι η Ρωσία πετύχει στρατηγική νίκη στην Ουκρανία. 

Σκοπεύει πράγματι η Ουάσιγκτον να εμπλακεί σε μια αντιπαράθεση με τη Μόσχα; 

Η ρωσική Pravda προσπάθησε να μάθει τι πιστεύουν οι ειδικοί και οι αναλυτές για το θέμα, θέτοντας το ερώτημα: «Έχουν τα κότσια οι αμερικανικές μπότες να επιτεθούν στην Μόσχα;»!!!

Η θέση των ΗΠΑ

Ο αμερικανικός στρατός πιθανότατα θα πρέπει να εμπλακεί εάν [ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ] Πούτιν πετύχει μια στρατηγική νίκη στην Ουκρανία, είπε ο Κίρμπι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Αξιολόγησε επίσης τις πιθανότητες του Κιέβου να κερδίσει την σύγκρουση με τη Ρωσική Ομοσπονδία λέγοντας ότι υπήρχε μεγάλος κίνδυνος να χάσει η Ουκρανία.

«Οι αμερικανικές μπότες θα έπρεπε να εμπλακούν σε μεγάλο βαθμό εάν επιτραπεί στον κ. Πούτιν να έχει αυτή τη στρατηγική νίκη στην Ουκρανία! Μάλιστα μετά ίσως κυνηγήσει έναν από τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ», είπε ο Κίρμπι .

Στις 6 Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν , κατά τη διάρκεια ειδικής ομιλίας στο Κογκρέσο για την Ουκρανία, είπε ότι η Ρωσία, αφού νικήσει το Κίεβο, θα επιτεθεί στις χώρες του ΝΑΤΟ.

“Εάν ο Πούτιν πάρει την Ουκρανία, δεν θα σταματήσει εκεί. Θα συνεχίσει. Το έχει καταστήσει αρκετά σαφές”, είπε ο Μπάιντεν.

Η αντίδραση της Ρωσίας

Ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον Ανατόλι Αντόνοφ , αντιδρώντας σε δηλώσεις από την αμερικανική πλευρά, σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «έχασαν την επαφή με την πραγματικότητα».

«Τέτοιες «απόκοσμες ιστορίες» κατασκευάζονται για να δικαιολογήσουν τα υπέρογκα έξοδα των Αμερικανών φορολογουμένων κατά της Ρωσίας […] Αυτού του είδους η προκλητική ρητορική είναι απαράδεκτη για μια υπεύθυνη πυρηνική δύναμη», σημείωσε ο διπλωμάτης.

Ο Αντόνοφ κάλεσε τις αρχές των ΗΠΑ «να συνέλθουν και να σταματήσουν να προκαλούν όλεθρο σε όλο τον κόσμο».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σημείωσε ότι η Μόσχα θεωρεί ότι οι προσπάθειες των ΗΠΑ να δαιμονοποιήσουν την Ρωσία αποτυγχάνουν.

Πόλεμος; Όχι σύντομα!

Ο Ντμίτρι Ταράν , στρατιωτικός αναλυτής και πολιτικός επιστήμονας, πιστεύει ότι όλη η ρητορική σχετικά με το ενδεχόμενο μιας άμεσης ένοπλης αντιπαράθεσης μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ είναι μέρος της πολιτικής των μέσων ενημέρωσης για την πρόκληση υστερίας.

«Αυτή είναι μια ψυχολογική περίοδος που διανύουμε. Υπήρχε μια παρόμοια ψυχολογική περίοδος το 1961 κατά τη διάρκεια της κρίσης των πυραύλων της Κούβας. Αυτή είναι μια ελεγχόμενη διαδικασία! Νομίζω ότι φέτος όλα Θα είναι μια χαρά. Είναι ζωτικής σημασίας για την Ρωσία να παραμείνει στην μέχρι τώρα γραμμή της. Δεν πρέπει να κάνουμε λάθη. Δεν πρέπει να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους όρους τους και όλα θα πάνε μια χαρά. Νομίζω ότι όλη αυτή η υστερία τελικά θα ξεφουσκώσει και όλα τα πράγματα θα καταλήξουν σε ορισμένους προβλέψιμους στόχους. Ο μετασχηματισμός βρίσκεται σε εξέλιξη», είπε ο ειδικός.

Ο Stanislav Tarasov , πολιτικός επιστήμονας και ιστορικός, μοιράζεται παρόμοια άποψη.

«Αυτές είναι στοχευμένες δηλώσεις που προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Αυξάνουν την ένταση. Οι ΗΠΑ χάνουν το παιχνίδι, το Ισραήλ χάνει την πολιτική εκστρατεία του. Δυστυχώς, η σύγκρουση αποκτά σημάδια περιφερειοποίησης. Οι Αμερικανοί ήρθαν να συνειδητοποιήσουν ότι θα έπρεπε είτε να φύγουν από την περιοχή είτε να αποδυναμώσουν την παρουσία τους εκεί. Είναι η Ρωσία που γεμίζει το κενό τώρα», πιστεύει ο ειδικός.

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί