Δεν συγχωρούν τόσο εύκολα οι Ρώσοι το επεισόδιο στη Μ. Θάλασσα: «Η απάντηση στους Βρετανούς θα είναι σκληρή»

Ξεχνούν με ποιόν πάνε να τα βάλουν.

Το Κρεμλίνο επέστρεψε σήμερα με νέα προειδοποίηση-απειλή προς το Λονδίνο, θυμίζοντας στους Βρετανούς πως το ναυτικό επεισόδιο στα τέλη Ιουνίου μεταξύ βρετανικού και ρωσικού πολεμικού ναυτικού δεν θα ξεχαστεί τόσο εύκολα.

Και σίγουρα δε θα περάσει τόσο αναίμακτα για τους Βρετανούς.

Το δεξί χέρι και εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, μίλησε νωρίτερα σήμερα για μία «συνειδητή απειλή» των Βρετανών, σχολιάζοντας τον πλου της φρεγάτας HMS Defender προς τα ρωσικά χωρικά ύδατα.

Πιο συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου κάνοντας δηλώσεις στην ρωσική κρατική τηλεόραση είπε ότι «το περιστατικό στην Κριμαία ήταν μια καλά σχεδιασμένη πρόκληση» και ότι «η αντίδραση του Πούτιν κατέστησε σαφές ότι κάθε επανάληψη θα προκαλούσε απάντηση».

«Είναι προφανές ότι η αντίδραση θα είναι φυσικά σκληρή».

Τόνισε πως το επεισόδιο είχε «στηθεί» σε συνεννόηση με την Ουάσινγκτον, όλως τυχαίως λίγα 24ωρα μετά την Σύνοδο Κορυφής Πούτιν-Μπάιντεν στην Ελβετία.

«Πιστεύω ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών μας φυσικά γνωρίζουν ποιος έλαβε αυτήν την απόφαση. Αλλά, φυσικά, πιστεύω ότι η ουσία αυτών των επιχειρήσεων σχεδιάζεται από τα ίδια ανώτερα στελέχη – εκείνα που βρίσκονται πάνω από τον ωκεανό».

Θυμίζουμε ότι ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος, Β. Πούτιν, είχε αναφερθεί στο ναυτικό επεισόδιο προειδοποιώντας τη Δύση πως ένας παγκόσμιος πόλεμος δεν θα τελείωνε με νικητές εκείνους που τον προκάλεσαν.

Είχε με νόημα αναφερθεί επίσης και στη βρετανική φρεγάτα, λέγοντας πως ακόμα κι αν τη βύθιζαν, εκείνη την ημέρα δεν θα ξεκινούσε μία παγκόσμια σύγκρουση από τη Μαύρη Θάλασσα.

Επεισόδια σαν κι αυτά καταδεικνύουν πώς από μία μικρή «σπίθα» μπορεί να ξεσπάσει παγκόσμιος όλεθρος, ακόμα και όταν όλα φαίνονται «ήρεμα».

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί