Στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Γιώργος Κουγιουμτζίδης στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πάλης που διεξάγεται στην Ουγγαρία, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 79κ., με νίκη 7-6 επί του Ασφάρ Ασίροφ στον μεγάλο τελικό.
Το «φαινόμενο» της ελληνικής πάλης, προσέφερε μία πολύ μεγάλη επιτυχία στη χώρα μας μετά από πάρα πολλά χρόνια, καθώς αυτό ήταν το πρώτο μετάλλιο που κατέκτησε η Ελλάδα σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μετά από 14 χρόνια, βρίσκοντας στο πρόσωπο του 20χρονου παλαιστή μία τεράστια ελπίδα για το μέλλον του αθλήματος στις μεγάλες διοργανώσεις.
Μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα κόντρα στον εξαιρετικό Ασίροφ, ο Κιουγιουμτζίδης επικράτησε στο τέλος, παίρνοντας το δεύτερο χρυσό μετάλλιό του μετά το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23.
Ο Κουγιουμτσίδης ξεκίνησε εντυπωσιακά, παίρνοντας προβάδισμα 5-0! Ο Αζέρος μείωσε, σε 5-4, με τον τελικό να μετατρέπεται σε θρίλερ. Η πλευρά του Ασίροφ έκανε και challenge για την τελευταία λαβή, με τους κριτές να δίνουν από δύο βαθμούς στον κάθε παλαιστή, «σφραγίζοντας» τη νίκη του Κουγιουμτζίδη με 7-6.
photo tweet scr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αγωνία για τον 74χρονο ορειβάτη στο Βελούχι Ευρυτανίας: Σταματούν οι έρευνες για τη νύχτα λόγω κακοκαιρίας
- «Ανεμοδαρμένα Ύψη»: Πωλείται η αυθεντική άμαξα του 1890 που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία
- Συνάντηση Δούκα – Χαρίτση για τη δημιουργία Μουσείου Εθνικής Αντίστασης στον δήμο Αθηναίων
- Α. Τζιτζικώστας από έδρα του ΟΗΕ στη Γενεύη: «Κοινοί παγκόσμιοι κανόνες για πιο ασφαλείς, ανθεκτικές και καθαρές μεταφορές»
- Ο Τραμπ θα ταξιδέψει στην Κίνα από τις 31 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου
- Λαϊκές αγορές: Αυτό θα ισχύσει την Καθαρά Δευτέρα
- Πολεμικό Ναυτικό – Ορμή 1/26: Επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων σε Σαρωνικό και Αργολικό κόλπο
- Όρμπαν: Η Κάλας θέλει να κάνει ό,τι απέτυχαν οι Χίτλερ και Ναπολέων, vid
- «Cumulonimbus»: Το γιγάντιο νέφος που προκάλεσε έντονη καταιγίδα στην Αττική – Η ανάρτηση Καλλιάνου
- Έπος: Σικελός εκπαίδευσε τον σκύλο του στην…παρανομία! Vid









