Ένας δικαστής του Ομοσπονδιακού Ανώτατου Δικαστηρίου (STF) της Βραζιλίας έδωσε χθες, Παρασκευή, εντολή να ανοίξει άλλη μια έρευνα εναντίον του προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου επειδή διέδωσε με βίντεο μια ψευδή πληροφορία που συνέδεε το εμβόλιο κατά της Covid-19 με την ασθένεια του AIDS.
Η απόφαση του δικαστή Αλεξάντρ ντε Μοράες, μέλους του ανώτατου θεσμού της δικαστικής εξουσίας στη Βραζιλία, απαντά σε ένα αίτημα της επιτροπής της Γερουσίας που κατηγόρησε τον Οκτώβριο τον αρχηγό του κράτους ότι διέπραξε σοβαρά αδικήματα στη διάρκεια της πανδημίας, και η νέα έρευνα προστίθεται σε πέντε άλλες οι οποίες έχουν ανοίξει σε βάρος του Μπολσονάρου, μέχρι στιγμής χωρίς αποτέλεσμα.
Αντικείμενο αυτής της νέας έρευνας είναι ένα βίντεο, στο οποίο ο ακροδεξιός πρόεδρος επικαλείται υποτίθεται επίσημες εκθέσεις της βρετανικής κυβέρνησης που «υποδεικνύουν» ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι κατά του κορονοϊού αναπτύσσουν την ασθένεια του AIDS «πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι προβλέπεται».
Η πληροφορία αυτή διαψεύσθηκε από τη βρετανική κυβέρνηση και από τη βραζιλιάνικη εταιρεία λοιμωδών νόσων, μεταξύ άλλων ιατρικών οργανισμών.
Το βίντεο αποσύρθηκε από το Facebook, το Instagram και το YouTube. Μάλιστα τόσο το Facebook όσο και το Twitter ανέστειλαν για μία εβδομάδα τον λογαριασμό του Μπολσονάρου.
Τον Αύγουστο, το Ομοσπονδιακό Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε να αρχίσει έρευνα εναντίον του Μπολσονάρου για τα αδικήματα της «συκοφαντίας» και της «υποκίνησης εγκλήματος» σε μια υπόθεση που συνδέεται με την αμφισβήτηση του συστήματος ηλεκτρονιής ψηφοφορίας της Βραζιλίας.
Σε βάρος του προέδρου διεξάγονται και άλλες έρευνες που έχουν στόχο να διαπιστωθεί αν παρενέβη σε υποθέσεις που αφορούσαν μέλη της οικογένειάς του, στην ομοσπονδιακή αστυνομία, ή ακόμη επειδή διένειμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια απόρρητη έκθεση της αστυνομίας σχετικά με μια επίθεση που φέρεται ότι πραγματοποιήθηκε εναντίον του εκλογικού συστήματος.
Λιγότερο από ένα χρόνο πριν από τις προεδρικές εκλογές, η δημοτικότητα του 66χρονου προέδρου δεν ήταν ποτέ τόσο χαμηνλή.
photo vid screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το Ιράν έπληξε βάση στην Ιορδανία – ΒΙΝΤΕΟ
- Βουλή: Νομοτεχνικές βελτιώσεις στο ν/σ για δημόσιο κατέθεσε ο Κ. Χατζηδάκης
- Κάλεσμα στο ΣΑ του ΟΗΕ να εγκρίνει χρήση βίας για το άνοιγμα του Ορμούζ – «Όχι» από Ρωσία/Κίνα
- ΗΠΑ: Αποπέμφθηκε από την κυβέρνηση η υπουργός Δικαιοσύνης, Παμ Μπόντι
- Μέχρι και “ιπτάμενο” σωσίβιο έφτιαξαν οι Κινέζοι – Δείτε το εν δράσει (BINTEO)
- Φρίκη στην Ουγκάντα – Άνδρας μαχαίρωσε και σκότωσε 4 παιδιά σε νηπιαγωγείο (ΒΙΝΤΕΟ)
- Τραμπ: ««Είναι ώρα το Ιράν να συνάψει συμφωνία προτού να είναι πολύ αργά»
- Κυκλοφορικές ρυθμίσεις την Κυριακή (5/4) στο κέντρο της Αθήνας: Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν
- «Erminio»: Σε ποια σημεία του οδικού δικτύου της Κ. Μακεδονίας διακόπηκε η κυκλοφορία
- Ενέργεια: Τι θα γίνει αν τα μέτρα δεν επαρκέσουν; Αυτά ισχύουν μέχρι στιγμής σε χώρες της Ευρώπης









