η απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ ξεκαθαρίζει ποιοι θα ευνοηθούν από την απαλλαγή από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης, αλλά και το πώς αυτοί πρέπει να ελεγχθούν.
Η πρόβλεψη αφορά σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα, τα οποία χρησιμοποιούν φυσικό αέριο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και τις αρμόδιες τελωνειακές αρχές οι οποίες είναι αρμόδιες για τον έλεγχο και την παρακολούθηση της νόμιμης χρήσης του φυσικού αερίου που απαλλάσσεται από τον ΕΦΚ για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Με την απόφαση καθορίζονται οι προϋποθέσεις απαλλαγής από τον ΕΦΚ του φυσικού αερίου που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, οι υποχρεώσεις των δικαιούχων απαλλαγής προσώπων, αλλά και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη διαδικασία. Ακόμη, καθορίζεται ο τρόπος προσδιορισμού των απαλλασσόμενων ποσοτήτων φυσικού αερίου στην περίπτωση που υπάρχουν κοινοί μετρητές φυσικού αερίου που χρησιμοποιείται τόσο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας όσο και για άλλες χρήσεις.
Σημειώνται πως, μεταξύ άλλων, η απόφαση Πιτσιλή προβλέπει τη διενέργεια ετήσιου τακτικού ελέγχου, σε ποσοστό τουλάχιστον 35% με σκοπό εντός τριετίας να ελεγχθεί το σύνολο, των δικαιούχων απαλλαγής προσώπων. Προκειμένου για τη διενέργεια του εν λόγω ελέγχου λαμβάνονται υπόψη τα στοιχεία αναφορικά με τις ποσότητες φυσικού αερίου που απαλλάσσονται.
(dikaiologitika – φωτο:intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Έκτη τριμερής συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου για θέματα Διασποράς
- Σοκαριστικό βίντεο δείχνει την κατάρρευση γέφυρας στην Κίνα λίγους μήνες μετά τα εγκαίνια
- Αγωνία σε σχέση με το μέλλον των ΗΠΑ, παρά τις νέες εξελίξεις σχετικά με το shutdown
- Τρελό! Βίντεο δείχνει την απίστευτη εξέλιξη του ρομπότ Optimus μέσα σε τρία μόλις χρόνια
- Από τα ψηφιακά πορτοφόλια στην Τεχνητή Νοημοσύνη – Ελλάδα και Κύπρος χτίζουν κοινό ψηφιακό μέλλον
- «Η Ζωή Είναι Ωραία» και «Η Μελωδία της Ευτυχίας»: Ο πάπας αποκάλυψε τις αγαπημένες του ταινίες
- Η απίθανη ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας στον Καναδά σε σχέση με τις κυρώσεις
- Κύπρος: Νέος σεισμός 5,3 Ρίχτερ με επίκεντρο κοντά στην Πάφο και το απόγευμα – Δεν αναφέρθηκαν ζημιές
- Κ. Χατζηδάκης: Η ελληνική βιομηχανία είναι όρθια και έχει δημιουργήσει 60.000 νέες θέσεις εργασίας
- ΥΠΕΞ: Απόφαση ιστορικής σημασίας η ανακήρυξη Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας









