Ο Αμερικανικός Στρατός προχώρησε σε εκτεταμένες δοκιμές του συστήματος Coyote Block 3 το οποίο φέρει το ραντάρ που δίνει στοιχεία στο σύστημα και λειτουργεί στην μπάντα Ku με τις στοιχειοκεραίες να είναι τεχνολογίας νιτριδίου του γαλλίου (GaN) . Το σύστημα χρησιμοποιεί τους αντιαεροπορικούς πυραύλους της Raytheon με υψηλή κινητική ενέργεια οι οποίοι αναπτύσσουν ταχύτητα 555 χλμ. τουλάχιστον, στην έκδοση Block 2.
Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, το σύστημα κατάφερε να αποκρούσει επιτυχώς μία επίθεση σμήνους 10 drone τα οποία ήταν διαφορετικού μεγέθους και δυνατοτήτων εμπλέκοντας το στόχο από διαφορετικές αποστάσεις. Οι επιτελείς του Αμερικανικού Στρατού έμειναν αρκετά ευχαριστημένοι από την απόδοση του συστήματος και κατ’ επέκτασης της Raytheon.
Μετά τις πρόσφατες πολεμικές συγκρούσεις και τη σαρωτική ισχύ που είχαν στο Καραμπάχ τα drones και τα loitering munitions έναντι στόχων με ελλιπή αντιαεροπορική κάλυψη αλλά και την απόδοση συστημάτων παρόμοιων του Coyote, οι Αμερικανοί θέλουν αν μείνουν εμπρός από τις εξελίξεις και να έχουν διαθέσιμα συστήματα για την κάλυψη των μονάδων τους από τέτοιες απειλές και το Coyote είναι μία τέτοια προσπάθεια με την αναβάθμισή του να είναι επιβεβλημένη.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κινητοποιήσεις για Τέμπη: Πώς θα λειτουργήσουν αύριο Σάββατο τα ΜΜΜ
- Δεξίωση προς τιμήν του διπλωματικού σώματος παρέθεσε ο ΠτΔ
- Κινητοποιήσεις για Τέμπη: Συμμετέχει και η ΠΝΟ στην 24ωρη απεργία
- Φάση των «16» σε Europa και Conference League: Αυτοί είναι οι αντίπαλοι των ΠΑΟ και ΑΕΚ
- Mercosur: Ο Μακρόν μιλά για «δυσάρεστη έκπληξη» και «ασέβεια» από την πλευρά της Φον ντερ Λάιεν
- Βουλή: Παραδόθηκε στον Νικ. Κακλαμάνη το πόρισμα της Εξεταστικής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
- Ψηφιοποίηση στο κράτος: Τι συνέβη για πρώτη φορά στην Ελλάδα
- Θεσσαλονίκη: Λαμαρίνες στην Πλατεία Ελευθερίας – Μετά το Πάσχα ανακοινώσεις για νέες θέσεις στάθμευσης σε όλη την πόλη
- «Πραξικοπηματική» κίνηση από Φον ντερ Λάιεν: Εφαρμόζει συμφωνία παρά τις αντιδράσεις αγροτών και κρατών
- Ο πρωθυπουργός του Καναδά έφτασε στην Ινδία, λένε ινδικά ΜΜΕ









