Οι Χούθι ανακοίνωσαν πως έπληξαν στόχους στην Σαουδική Αραβία

Τι αναφέρθηκε

Το υεμενίτικο κίνημα ανταρτών Ανσαραλά –γνωστό επίσης με το επώνυμο της οικογένειας των ηγετών του, των Χούθι–, το οποίο πρόσκειται στο Ιράν, ανακοίνωσε σήμερα, μεταξύ άλλων, ότι έπληξε διάφορους στόχους σε νοτιοδυτικούς τομείς της γειτονικής Σαουδικής Αραβίας, σε αντίποινα για σαουδαραβικές αεροπορικές επιδομές.

«Drones και πύραυλοι της Υεμένης σφυροκοπούν τον Σαουδάραβα εχθρό», ανέφερε το κίνημα μέσω Telegram.

Νωρίτερα, οι υγειονομικές αρχές των ανταρτών είχαν κάνει λόγο για 14 νεκρούς και τραυματίες σε αεροπορικές επιδρομές του βασιλείου στο βορειοδυτικό τμήμα της Υεμένης.

Ανάμεσα στις εγκαταστάσεις που χτυπήθηκαν ήταν φυλακή και πολλοί κρατούμενοι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, ενώ άλλοι παρέμεναν παγιδευμένοι στα συντρίμμια, σύμφωνα με τους Χούθι, που διεμήνυσαν πως η «σαουδαραβική επίθεση εναντίον της Υεμένης» δεν θα έμενε αναπάντητη, διά στόματος του εκπροσώπου του κινήματος για τις στρατιωτικές υποθέσεις Γιαχία Σάρια.

Η κατάσταση στην Μέση Ανατολή παραμένει έκρυθμη.

Λύση στον ορίζοντα για την ώρα δεν διαφαίνεται.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo αρχείου EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί