Ιωάννινα: Καλύτερη η εικόνα στην μεγάλη πυρκαγιά στην Άρτα

Βελτιωμένη είναι η εικόνα στο μέτωπο της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις 3 μετά το μεσημέρι στον Δήμο Νικολάου Σκουφά στην 'Αρτα, στην περιοχή του Κομποτίου.

Η φωτιά, ξέσπασε σε χωματερή και λόγω των ανέμων επεκτάθηκε γρήγορα με τους κατοίκους να λαμβάνουν μηνύματα από το 112, για να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση, με δυνάμεις από την ‘Αρτα και την Αμφιλοχία. Στην περιοχή επιχειρούν, πέραν τον εναέριων μέσων, 97 πυροσβέστες με 28 υδροφόρα οχήματα και 15 άτομα πεζοπόρων τμημάτων. Παράλληλα, στη μάχη με τις φλόγες, συνδράμουν 5 υδροφόρες των Δήμων και της Περιφέρειας Ηπείρου, καθώς και 10 χωματουργικά μηχανήματα έργου, καθώς η περιοχή είναι δύσβατη, χωρίς αγροτικούς δρόμους.

Το μέτωπο της φωτιάς, πήρε διαστάσεις με διάσπαρτες εστίες. Στάχτη, σύμφωνα με τον δήμαρχο Νικολάου Σκουφά Κώστα Παπασιώζο, έχουν γίνει καλλιέργειες ,ελαιώνες και κτηνοτροφικές μονάδες. Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος κάποια στιγμή η πύρινη λαίλαπα πλησίασε επικίνδυνα τους οικισμούς στο Κομπότι και τους Σελλάδες, ωστόσο ο κίνδυνος απομακρύνθηκε λόγω της αποτελεσματικότητας των εναέριων μέσων. Αναφορικά με την εικόνα βελτίωσης στο μέτωπο της φωτιάς, ο κ. Παπασιώζος, είπε πως δίνεται μάχη, ώστε να σβήσουν οι διάσπαρτες εστίες. Ωστόσο οι υπερήλικες και οι ανάπηροι με τα αναπνευστικά προβλήματα που απομακρύνθηκαν από τους οικισμούς που τυλίχθηκαν στους καπνούς, θα παραμείνουν για όσο χρειαστεί σε ξενοδοχείο όπου μεταφέρθηκαν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ της ανταποκρίτριας Μ. Τζώρα / photo: eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί