Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές έκαναν πορεία στη Βουδαπέστη πέρυσι τον Ιούνιο παρά την απαγόρευση της αστυνομίας, μετατρέποντας την πορεία Pride (Υπερηφάνειας) σε μια από τις μεγαλύτερες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις εδώ και χρόνια κατά του εθνικιστή πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν.
Οι εισαγγελείς είπαν ότι ο Καρατσόνι παραβίασε τον νόμο διοργανώνοντας και αναλαμβάνοντας ηγετικό ρόλο σε μια συγκέντρωση που είχε απαγορευτεί. «Η εισαγγελία πρότεινε το δικαστήριο να επιβάλει πρόστιμο σε βάρος του κατηγορουμένου μέσω ποινικής διαταγής, χωρίς τη διεξαγωγή δίκης», δήλωσαν.
Ο Καρατσόνι είχε προσπαθήσει να παρακάμψει την απαγόρευση, καταχωρώντας την πορεία Pride ως εκδήλωση του δήμου, κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο δεν απαιτεί άδεια.
Η αστυνομία, ωστόσο, την απαγόρευσε, λέγοντας ότι εμπίπτει στον νόμο περί προστασίας των παιδιών. Η πορεία εν τέλει έγινε χωρίς να προκληθεί ένταση.
«Έγινα από υπερήφανος ύποπτος υπερήφανος κατηγορούμενος. Αλλά φαίνεται ότι αυτό είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσουμε σε αυτή τη χώρα εάν υπερασπιζόμαστε τη δική μας ελευθερία και την ελευθερία των άλλων», έγραψε σήμερα ο Καρατσόνι στην επίσημη ιστοσελίδα του στο Facebook.
ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πλεύρης για μετανάστες: «Η λογική ότι θα παραμένω στη χώρα συνεχώς χωρίς να εργάζομαι δεν υπάρχει»
- Γάζα: Η Χαμάς δηλώνει έτοιμη να παραδώσει την εξουσία στην Εθνική Επιτροπή
- Τουρκία: Εκδοτικός οίκος κατηγορείται για «χρηματοδότηση της τρομοκρατίας» επειδή κατέβαλε αμοιβή για πνευματικά δικαιώματα
- ΟΠΕΚΑ: Σχεδόν 200εκατ. ευρώ καταβάλλονται την Παρασκευή σε 612.257 δικαιούχους
- Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας στους πολίτες ενόψει της επιδείνωσης του καιρού
- Tucker Carlson: Στο τέλος ο Θεός είναι η μόνη μας ελπίδα – Vid
- Δυστύχημα στη Ρουμανία: Αύριο η αεροδιακομιδή των τριών τραυματιών φίλων του ΠΑΟΚ
- Μακρόν: Κάλεσμα αφύπνισης για την Ευρώπη αποτελεί η διαμάχη με τις ΗΠΑ για τη Γροιλανδία
- Επιστήμονες στο Χονγκ Κονγκ ανέπτυξαν μοντέλο Τεχνητής Νοημοσύνης για την καλύτερη πρόβλεψη καταιγίδων
- Ιράν μετά τις απειλές από Τραμπ: «Ναι στον διάλογο, αλλά…»









