Υδάτινη οργή στους καταρράκτες: Το νερό τριπλασιάστηκε και σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του (Vid)

Οι διάσημοι καταρράκτες Ιγκουασού στα σύνορα Αργεντινής και Βραζιλίας μετατράπηκαν σε ένα αληθινό υδάτινο «θήριο», καθώς η ροή του νερού εκτοξεύτηκε στα 12.000 κυβικά μέτρα ανά δευτερόλεπτο.

Το τρομακτικό αυτό νούμερο αντιπροσωπεύει σχεδόν το 9πλάσιο του συνηθισμένου όγκου νερού, που πέφτει καθημερινά στο εντυπωσιακό υδάτινο σύμπλεγμα, δημιουργώντας εικόνες σπάνιας και απίστευτης ορμής. Η πρωτοφανής αυτή αύξηση της στάθμης, αποτέλεσμα έντονων βροχοπτώσεων στην ευρύτερη περιοχή, ανάγκασε τις τοπικές αρχές και τα συνεργεία να λάβουν έκτακτα μέτρα για την ασφάλεια των υποδομών.

Η κατάσταση έγινε τόσο οριακή, που οι τεχνικοί ξεκίνησαν εσπευσμένα την αποσυναρμολόγηση των μεταλλικών διαδρόμων που οδηγούν στο «Λαρύγγι του Διαβόλου» (Devil’s Throat), το πιο διάσημο και επιβλητικό σημείο θέασης των καταρρακτών. Η απομάκρυνση των κομματιών της πεζογέφυρας κρίθηκε απαραίτητη, ώστε να προστατευθούν οι βασικές δομές από την καταστροφική δύναμη του χειμάρρου, προσφέροντας παράλληλα μια υπενθύμιση για το πόσο ανεξέλεγκτη μπορεί να γίνει η φύση όταν ξεσπά.

Δείτε βίντεο ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ κι ΕΔΩ

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί