Το Μέγαρο φωτίστηκε χθες το βράδυ με το χρώμα μπλε-τιρκουάζ, το διεθνές σύμβολο ευαισθητοποίησης για τη δυσλεξία. Η φωταγώγηση υλοποιήθηκε σε σύμπραξη με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Δυσλεξίας και Διάσπασης Προσοχής, ο οποίος, μέσω επίσημων στοιχείων, αναδεικνύει την αναγκαιότητα της ενημέρωσης καθώς ένα στα δέκα παιδιά εμφανίζει δυσλεξία και μαθησιακές δυσκολίες. Ο Σύλλογος ωστόσο τονίζει τη θετική πλευρά, με το σύνθημα: «Η δυσλεξία είναι θείο δώρο», υπογραμμίζοντας ότι συχνά, συνοδεύεται από ιδιαίτερες ικανότητες, υψηλή δημιουργικότητα και δυναμισμό που χρήζουν αναγνώρισης και ενθάρρυνσης από την Πολιτεία και την κοινωνία, μόνον όμως όταν γνωρίζουμε την ύπαρξή της και την αντιμετωπίζουμε έγκαιρα και σωστά.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Βουλής, «αρωγός στην πρωτοβουλία της φωταγώγησης είναι η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κα Αικατερίνη Μονογυιού που ως άτομο που με δυσλεξία, γνωρίζει από προσωπική εμπειρία τη μείζονα σημασία της κατανόησης και της έμπρακτης στήριξης όσων αντιμετωπίζουν τη συγκεκριμένη πρόκληση».
Η συγκεκριμένη δράση υλοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά σε όλη τη χώρα, ενώ το πρώτο κτίριο που φωταγωγήθηκε ήταν το Μέγαρο της Βουλής. Πλέον, σημειώνεται στην ανακοίνωση της Βουλής, «την πρωτοβουλία έχουν αγκαλιάσει και συμμετέχουν ενεργά δεκάδες δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, Δήμοι και Περιφέρειες, ενισχύοντας το πανελλαδικό μήνυμα».
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αμερικανός δημοσιογράφος: «Οι συμπατριώτες μου δεν συμπαθούν καθόλου τον Ζελένσκι»
- Η χώρα, στην οποία δίνει προσοχή η Ρωσία μετά το Ιράν και την Συρία
- Σε αγωγή κατά εφημερίδας προχωρά ο Κυρανάκης: «Συνειδητά ψέματα και νοσηρές φαντασιώσεις»
- Έτοιμο το νέο πυρηνικό υποβρύχιο της Ρωσίας – Θα κουβαλά τορπίλες Poseidon, video
- Ιάπωνας Χριστιανός πολεμάει υπέρ της Ρωσίας: «Θέλω η ψυχή μου να πάει στο ίδιο μέρος με τους φίλους μου», vid
- Η «αντί-Γκρέτα» της Ευρώπης ζητά πολιτικό άσυλο στις ΗΠΑ του Τραμπ: «Προσπάθησαν να με σκοτώσουν», vid
- Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 21 νεκροί και 31 αγνοούμενοι σε κατολίσθηση, vid
- Οι Ρώσοι λένε πως απέτρεψαν ακόμα μία απόπειρα δολιοφθοράς στη γέφυρα της Κριμαίας, vid
- Άδωνις Γεωργιάδης από Λαμία: Τον Μάρτιο ξεκινά η Ογκολογική Μονάδα – Από 8 σε 14 τα κρεβάτια της ΜΕΘ
- Απαστράπτουσα η Κίμπερλι Γκιλφόϊλ – Οι πρώτες εικόνες από τη δεξίωση στην Αθήνα









