Ο «σουλτάνος» μάλιστα εξοργίστηκε με ερώτηση Γερμανού δημοσιογράφου για την απόκτηση Eurofighter από την Τουρκία καθώς και τα γεγονότα της Γάζας.
Ο Γερμανός δημοσιογράφος ρώτησε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πώς μπορεί να αποκαλεί “απελευθερωτικό κίνημα μια οργάνωση που σχεδόν όλες οι χώρες του ΝΑΤΟ την χαρακτηρίζουν ως τρομοκρατική οργάνωση. Μήπως οδηγείτε σε επικίνδυνα επίπεδα της σχέσεις Γερμανίας – Toυρκίας; Μήπως οδηγείτε και σε επικίνδυνα σημεία τη συνεργασία του ΝΑΤΟ με την Τουρκία;”.
Εκείνη τη στιγμή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επικεντρώνοντας το βλέμμα του προς τον Ευρωπαίο δημοσιογράφο απάντησε σε έντονο ύφος:
«Η Τουρκία είναι μια από τις σημαντικές χώρες του ΝΑΤΟ. Ως Τουρκία είμαστε στις πρώτες πέντε χώρες στο ΝΑΤΟ. Η Τουρκία δεν είναι μια συνηθισμένη χώρα του ΝΑΤΟ. Είναι στους πρώτους πέντε. Εσείς μιλάτε για εκατοντάδες νεκρούς, εγώ όμως σου λέω πως το Ισραήλ έχει σκοτώσει χιλιάδες Παλαιστίνιους!
Τους σκότωσε; Nαι, τους σκότωσε. Κατέστρεψε τα νοσοκομεία; Nαι, το έκανε. Έπληξε τόπους λατρείας; Nαι. Έπληξε εκκλησίες; Nαι. Εγώ ως μουσουλμάνος είμαι ενοχλημένος από αυτό. Εσύ ως χριστιανός δεν ενοχλείσαι από τα χτυπήματα που δέχονται αυτές οι εκκλησίες; Nα πάρετε θέση και απέναντι σε αυτά!».
⚡️🇹🇷President Erdogan:
— Victor vicktop55 (@vicktop55) November 18, 2023
"Has Israel killed thousands of Palestinians right now? It has.
Has it destroyed hospitals? It has.
Does it hit places of worship, mosques, and churches? It does.
As a Muslim, I am disturbed by this. But are you disturbed by this as a Christian, do you… pic.twitter.com/EqL4XRqc6B
ΑΠΕΜΠΕ-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Απίθανο βίντεο: Η Fatima από το Πακιστάν είναι η γυναίκα που κάνει τα περισσότερα split σε ένα λεπτό
- Είδηση που επιβεβαιώνει μία πικρή αλήθεια για ό,τι γράφεται στο διαδίκτυο! Τι συνέβη στη Γαλλία
- Παπασταύρου: «Κανείς δε θα χύσει δάκρυα για τον Μαδούρο εκτός από τους συμπαθούντες του καθεστώτος του…»
- ΠΑΣΟΚ για αγρότες: Η κυβέρνηση δεν έχει μακροπρόθεσμο σχέδιο, απλώς κάνει διαχείριση πολιτικού κόστους με τελεσίγραφα
- Όρμπαν για Βενεζουέλα: «Οι ΗΠΑ μπορούν να ελέγξουν το 50% των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου»
- Ο Κων. Τασούλας συναντήθηκε με τη Μ. Δαμανάκη και συζήτησαν για το θαλάσσιο περιβάλλον
- Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο στο Παλμ Σπρινγκς: «Η τέχνη μας κάνει πιο ανθρώπινους»
- «Καρφιά» του Φίτσο κατά Τραμπ για τη Βενεζουέλα: «Το διεθνές δίκαιο έπαψε να ισχύει»
- Θεσσαλονίκη: Υπό κράτηση ο 67χρονος που κρατούσε από το λουρί το σκυλί, ενώ οδηγούσε το ΙΧ του
- Αεροδρόμιο της Βιρτζίνια αναζητά τον ιδιοκτήτη ενός… αρκούδου









