Βασιλακόπουλος για COVID: Όπλο το νέο εμβόλιο

Παρά τα όσα ακούγονται...

Εδώ και ένα μήνα τουλάχιστον, έχουμε ένα αυξημένο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού, έχουμε περίπου χίλιες εισαγωγές και δυστυχώς πενήντα νεκρούς περίπου κάθε εβδομάδα, τόνισε μιλώντας στο ertnews ο καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θόδωρος Βασιλακόπουλος.

Όπως είπε: «Νομίζω ότι αυτό το οποίο συνέβη και ήταν μια ανάγκη ψυχολογική των ανθρώπων είναι όταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε τη λήξη της πανδημίας χάρηκαν όλοι, αλλά πήραν το λάθος μήνυμα. Όταν κηρύσσεται η λήξη μιας πανδημίας, δεν σημαίνει ότι ο ιός εξαφανίζεται, εξαϋλώνεται. Σημαίνει ότι πάμε στην επόμενη φάση, την ενδημική, που πρέπει να μάθουμε για αρκετό χρονικό διάστημα, άγνωστο πόσο, να συμβιώνουμε με τον ιό. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι κάποιες φορές θα κάνει ο ιός εξάρσεις και κάποιες φορές θα κάνει υφέσεις. Όταν είμαστε σε μια έξαρση σχετική, θα πρέπει λίγο να αλλάζουμε τη συμπεριφορά μας. Τώρα, εδώ και ένα μήνα τουλάχιστον, είμαστε σε ένα αυξημένο αριθμό κρουσμάτων. Έχουμε περίπου χίλιες εισαγωγές την εβδομάδα και δυστυχώς πενήντα νεκρούς περίπου κάθε εβδομάδα.

Άρα τι πρέπει να κάνουμε όλοι μας; Πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας ώστε να μειώσουμε αυτόν τον αριθμό. Και υπάρχουν δύο τρόποι που πρέπει να το κάνουμε αυτό. Ο ένας είναι όλοι μας να αυξήσουμε τον αριθμό των τεστ που κάνουμε. Όταν έχουμε κάποιο σύμπτωμα ή κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στο περιβάλλον μας με το οποίο έχουμε έρθει σε επαφή, πρέπει όλοι να κάνουμε δύο και τρία τεστ για να δούμε αν είμαστε θετικοί, γιατί αν είμαστε θετικοί και είμαστε νέοι, το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να τροποποιήσουμε τη συμπεριφορά μας, να φορέσουμε μάσκα, να μην πάμε στο πάρτι του φίλου, να τους κολλήσουμε όλους ή όσους παραπάνω μπορούμε. Αν είμαστε όμως ηλικιωμένοι ή αν ανήκουμε σε ευπαθείς ομάδες, πρέπει να διαγνώσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται για να μπορούμε να είμαστε μέσα στο πρώτο πενθήμερο από τη διάγνωση, ώστε να μπορούμε να πάρουμε τα χάπια, τα αντιικά, που μειώνουν πάρα μα πάρα πολύ την πιθανότητα να πάμε στο νοσοκομείο. Και βέβαια πλέον έχουμε και ένα πάρα πολύ σημαντικό όπλο – σύμμαχο το καινούργιο, το ολοκαίνουργιο εμβόλιο, το οποίο είναι με την ήδη δοκιμασμένη σε δισεκατομμύρια ανθρώπους και δόσεις τεχνολογία του mRNA, αλλά είναι ολοκαίνουργιο, σχεδιασμένο να αντιμετωπίζει τα στελέχη που κυκλοφορούν σήμερα, τον Kraken δηλαδή που είναι το κυρίαρχο στέλεχος στην Ελλάδα».

ertnews, scr

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί