Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ουλμ και του ψυχιατρείου ZfP Südwürttemberg, με επικεφαλής τον δρ Χανς Κνομπλάουχ, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «BJPsych Open» του Βασιλικού Κολλεγίου Ψυχιάτρων της Βρετανίας, ανέλυσαν στοιχεία της περιόδου 2007-2019 από έξι γερμανικά ψυχιατρεία, που αφορούσαν συνολικά 164.435 ασθενείς. Κανένα ψυχιατρείο δεν διέθετε σύστημα αιρ-κοντίσιον για τους ασθενείς.
Η μελέτη συσχέτισε τις θερμοκρασίες με τη συμπεριφορά των ασθενών. Διαπιστώθηκε μια αύξηση κατά μέσο όρο 15% των περιστατικών επιθετικότητας τις μέρες που η θερμοκρασία ξεπερνούσε τους 30 βαθμούς Κελσίου. Όσο πιο ζεστή ήταν μια μέρα, τόσα περισσότερα ήταν τα περιστατικά λεκτικής και σωματικής επιθετικότητας προς το προσωπικό ή άλλους ασθενείς, φθάνοντας τα 11 ημερησίως τις μέρες με πάνω 33,5 βαθμούς Κελσίου.
Από την άλλη, δεν διαπιστώθηκε ότι τις μέρες με καύσωνα το προσωπικό των ψυχιατρείων ελάμβανε πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα, συνεπώς η επιθετικότητα των ασθενών σχετιζόταν μόνο με την αυξημένη θερμοκρασία.
«Η κλιματική αλλαγή σημαίνει ότι πολλές περιοχές του κόσμου θα βιώσουν σημαντικά πιο ζεστό καιρό στο μέλλον. Αν και χρειάζεται περαιτέρω έρευνα πάνω στις επιπτώσεις στην ψυχική υγεία, τα ευρήματά μας μπορεί να έχουν πρακτικές επιπτώσεις για το πεδίο της ψυχικής υγείας, ιδίως στο σχεδιασμό και στην αρχιτεκτονική των νοσοκομείων», δήλωσε ο Κνομπλάουχ.
Ο καθηγητής Τίλμαν Στάινερτ επεσήμανε ότι «τα νέα ευρήματα αναδεικνύουν μια υποεκτιμημένη επίπτωση της κλιματικής αλλαγής στις υπηρεσίες ψυχικής υγείας. Η αυξημένη επιθετικότητα είναι ένας δείκτης αυξημένου στρες και ενός περιβάλλοντος που αποτυγχάνει να βοηθήσει στην ανάκαμψη των ασθενών. Είναι επειγόντως αναγκαία η ανάληψη δράσης, ώστε να επιβεβαιωθούν τα ευρήματα αυτής της μελέτης, να γίνουν επενδύσεις στα ψυχιατρικά νοσοκομεία και να αντιμετωπιστεί η κλιματική κρίση, επειδή οι ψυχικά ασθενείς αξίζουν κάτι καλύτερο».
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σοκ στις ΗΠΑ: 19χρονη έπεσε και σκοτώθηκε ενώ εξερευνούσε το “Εργαστήριο Hawkins” του Stranger Things
- Θεσσαλονίκη: Άνοιξε προσωρινά το ρεύμα προς Αθήνα στο μπλόκο των Μαλγάρων
- Μπλόκα αγροτών: Μετ΄ εμποδίων η επιστροφή των εκδρομέων στην Αθήνα
- Οι «θολωμένοι» χάρτες της Ουκρανίας που έγιναν viral σε στρατιωτική ενημέρωση του Πούτιν, vid
- H Μπριζίτ Μπαρντό είχε ερμηνεύσει τραγούδια του Γιάννη Σπανού, vid
- Στολισμένο… αυτοκίνητο εθεάθη στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, vid
- Εκτεταμένες αστυνομικές δράσεις για την πρόληψη της παραβατικότητας σε 6 νομούς της Κ. Μακεδονίας
- Βίντεο -σοκ από Τουρκία: Κυνήγησε τη γυναίκα του μέσα στο νοσοκομείο και την πυροβόλησε!
- Β. Κικίλιας: «Διαχρονικός μοχλός ανάπτυξης η ναυτιλία»
- Παύλος Μαρινάκης για αγρότες: «Ο ειλικρινής διάλογος – και μόνο αυτός – θα φέρει τις λύσεις»









