Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ ανακοίνωσε σήμερα ότι όλοι οι Ισραηλινοί άνω των 60 ετών και το ιατρικό προσωπικό θα μπορούν να επωφεληθούν από μια τέταρτη δόση εμβολίου κατά της covid-19, εν μέσω της έξαρσης των κρουσμάτων που συνδέεται με την άκρως μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον.
Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου με επίκεντρο την πανδημία, ο Μπένετ επιβεβαίωσε πως το υπουργείο Υγείας ενέκρινε τη χορήγηση της τέταρτης δόσης, δύο ημέρες αφότου δόθηκε σε ευπαθείς ομάδες.
«Η παραλλαγή Όμικρον είναι εδώ και πρέπει να προστατευτούμε», δήλωσε ο Μπένετ.
Οι υγειονομικές αρχές έδωσαν την Πέμπτη το πράσινο φως για την τέταρτη δόση για τους ανοσοκατεσταλμένους ανθρώπους, έπειτα από μια εκστρατεία αναμνηστικών δόσεων το περασμένο καλοκαίρι.
Λίγο μετά την έναρξη του εμβολιασμού των ανοσοκατεσταλμένων πολιτών, ο διευθυντής του υπουργείου Υγείας Νάχμαν Ας ενέκρινε την άμεση χορήγηση μιας 4ης δόσης για τους τροφίμους των οίκων ευγηρίας και τους ασθενείς γηριατρικών τμημάτων.
«Μπορεί να έχουμε 50.000 νέα κρούσματα την ημέρα σύντομα», προειδοποίησε ο Μπένετ, ο οποίος επανέλαβε την έκκλησή του για μαζικό εμβολιασμό των ενηλίκων και των παιδιών, που δεν το έχουν κάνει ακόμα.
Το 50% του πληθυσμού της χώρας έχει λάβει μέχρι στιγμής την αναμνηστική δόση.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο πόλεμος στο Ιράν παραβιάζει τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με αποστολή του ΟΗΕ
- Η Κίνα θα στείλει ειδικό απεσταλμένο στη Μέση Ανατολή
- Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι έπληξε ισραηλινές στρατιωτικές βάσεις
- «Να είστε σε εγρήγορση»: Καλούν τους πολίτες στην Κύπρο να είναι σε ετοιμότητα – Θα τους αποσταλεί SMS, vid
- Καύσιμα: Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην αγορά – Πού εντοπίστηκαν αποκλίσεις στις τιμές
- Η Γερμανία δεν σχεδιάζει προς το παρόν να στείλει στρατιωτική υποστήριξη στην Κύπρο
- Επεκτείνεται διαρκώς ο πόλεμος: Οι Ιρανοί επιτέθηκαν κατά του ιρακινού Κουρδιστάν
- Πολεμικό θρίλερ και στον Ινδικό Ωκεανό: Η στιγμή που οι Αμερικανοί χτυπούν ιρανική φρεγάτα – Vid
- Για πιθανή έκδοση του ψηφιακού ευρώ το 2029 μιλάει ο Πιερρακάκης
- Βία δίχως τέλος – Επίθεση με μαχαίρι σε 17χρονο έξω από σχολείο στον Αγ. Παντελεήμονα









