Η κίνηση αυτή έγινε αφότου η Λετονία συμφώνησε να απόσχει από τη συμφωνία μεταξύ των 27 κρατών μελών της ΕΕ για την διαγραφή των δύο δισεκατομμυριούχων από τον κατάλογο των ρωσικών κυρώσεων της ΕΕ και να παρατείνει τη διάρκεια ισχύος των κυρώσεων για τα υπόλοιπα 3.000 φυσικά πρόσωπα και νομικές οντότητες για τρία χρόνια, αφού αρχικά είχε αντιταχθεί στην κίνηση αυτή.
«Είμαι σε στενή επαφή με τον Γάλλο πρόεδρο για μια στενότερη συνεργασία μεταξύ της Λετονίας και της Γαλλίας στον πεδίο της ασφάλειας και της άμυνας. Ο πρόεδρος Μακρόν συμφώνησε να αρχίσει διαπραγματεύσεις με την Λετονία για την ένταξη της χώρας μας στην γαλλική πρωτοβουλία πυρηνικής αποτροπής» ανέφερε ο Λετονός πρωθυπουργός σε δηλώσεις του.
«Ο πρόεδρος Μακρόν δήλωσε επίσης την δέσμευση του να ενισχύσει την στρατιωτική παρουσία της Γαλλίας στην Λετονία, ειδικά στον τομέα της αντιαεροπορικής άμυνας» προσέθεσε ο ίδιος.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay









