Για τους κανόνες που πρέπει να τηρήσει κάποιος για να μειωθεί ο κίνδυνος εσφαλμένου αποτελέσματος σε τεστ κορονοϊού, μίλησαν ειδικοί στο ρωσικό δίκτυο RBC. Για παράδειγμα, όπως εξήγησαν, οι ασθενείς δεν πρέπει να πίνουν, να καπνίζουν, να βουρτσίζουν τα δόντια τους και να φυσούν τη μύτη τους πριν από τη δειγματοληψία.
Η θεραπεύτρια Τατιάνα Ρομανένκο επισήμανε ότι δεν πρέπει να τρώμε ή να ξεπλένουμε το στόμα μας με αντισηπτικό διάλυμα πριν κάνουμε το τεστ.
«Εάν συλλέγουμε το υλικό από τη μύτη, δεν εισάγουμε τον στειλεό βαθιά στις ρινικές διόδους γιατί οι πληροφορίες θα είναι ελλιπείς. Επιπλέον αν ο ασθενής είχε φυσήξει τη μύτη του ή την είχε πλύνει νωρίτερα, τότε το αποτέλεσμα θα είναι ψευδές» τόνισε η ειδικός.
Με τη σειρά της, η επικεφαλής του Τμήματος Λοιμώξεων του Ρωσικού Πανεπιστημίου «Φιλίας των Λαών», Γκαλίνα Κοζέβνικοβα, δήλωσε ότι και κάποιες άλλες ενέργειες του ασθενή μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε εσφαλμένο αποτέλεσμα του τεστ.
«Ο ασθενής δεν πρέπει να πιει, να καπνίσει ή να βουρτσίσει τα δόντια του, τουλάχιστον τρεις ώρες πριν κάνει το τεστ» προειδοποίησε η ιολόγος.
Ο διδάκτωρ των Βιολογικών Επιστημών, καθηγητής του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας, Αλεξέι Αγκρανόβσκι, πρόσθεσε ότι η ποιότητα της προετοιμασίας των ίδιων των δειγμάτων μπορεί να επηρεάσει τα αποτελέσματα των τεστ.
sputnik/ photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: «Ξηλώνονται» για επισκευή οι «Ομπρέλες» του Ζογγολόπουλου
- Κ. Τσουκαλάς: «Ο κ. Μαρινάκης υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών και ψεύδεται»
- Π.Μαρινάκης: Αυξήσαμε μισθούς και επενδύσεις – Μειώσαμε την ανεργία και τους φόρους
- Η επιστροφή των Τίλντα Σουίντον και Γκάρι Όλντμαν στο θέατρο για τα 70α του γενέθλια
- Οι «παραπολιτικές φήμες» για Δένδια και Μητσοτάκη και η απάντηση του Μαξίμου
- ΠΑΣΟΚ: «Ο πρωθυπουργός τι λέει για τις αναρτήσεις της “Ομάδας Αλήθειας”;»
- Ν/σ υπ. Υγείας: Eπέκταση της δυνατότητας ιδιωτικού έργου σε γιατρούς του ΕΣΥ
- Viral το βίντεο από Βρετανία: Άρπαξαν ολόκληρο ΑΤΜ…με εκσκαφέα!
- Το Ισραήλ θέλει ξανά σε ισχύ την εκεχειρία μετά τους χθεσινούς βομβαρδισμούς
- Είναι μάταιο! Η αλήθεια για τον Ζελένσκι που ουδείς τολμά να παραδεχτεί δημόσια στην διεθνιστική Δύση
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΓΙΑΤΡΟΙ
ΑΑΔΕ
ΓΙΟΡΤΗ
ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ
ΜΕΤΡΟ
ΑΘΗΝΑ
ΝΑΥΤΙΚΟ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ









