Πώς να επιλέξετε ένα καρπούζι που να είναι γλυκό και ώριμο

Λίγα πράγματα είναι πιο απογοητευτικά από το να φέρετε στο σπίτι ένα άγευστο καρπούζι, εκτός από το να φάτε έναν ανανά που δεν είναι ώριμος , ανάλογα με τις γευστικές σας προτιμήσεις.

Αποφύγετε να χρειαστεί να νιώσετε ξανά τις τύψεις της σπατάλης, μαθαίνοντας πώς να διαλέγετε ένα τέλεια ώριμο καρπούζι από το τσαμπί. Μερικοί απλοί οπτικοί και ακουστικοί (ναι, πραγματικά) δείκτες είναι το μόνο που χρειάζεστε για να διασφαλίσετε ότι φεύγετε από το παντοπωλείο με το πιο γλυκό και γευστικό καρπούζι κάθε φορά.


Ο χρωματισμός του καρπουζιού σας βοηθά να δείξει την ωριμότητα του καρπού. Θα πρέπει να επιλέξετε ένα καρπούζι που έχει ένα ισχυρό, σταθερό σχέδιο ρίγες. Οι πράσινες ρίγες πρέπει να είναι βαθιές, σκούρες πράσινες, ενώ οι ανοιχτές ρίγες πρέπει να είναι κρεμώδεις, ανοιχτές κίτρινες. Επιπλέον, μπορεί να θέλετε να επιλέξετε ένα θαμπό καρπούζι. Εάν το καρπούζι είναι πολύ γυαλιστερό, είναι πιθανό να είναι υποώριμο.


Βρείτε το σημείο πεδίου

Πιθανώς ένας από τους πιο σημαντικούς δείκτες της ποιότητας του καρπουζιού είναι η κηλίδα του καρπουζιού. Επιθεωρήστε το καρπούζι σας και εντοπίστε ένα μεγάλο, αποχρωματισμένο σημείο στην επιφάνεια, γνωστό και ως το σημείο του αγρού.

Αυτή η σήμανση δείχνει πού κάθισε το καρπούζι στο έδαφος καθώς ωρίμαζε. Κατά κανόνα, το χρώμα πρέπει να είναι ένα κρεμώδες κίτρινο ή σχεδόν πορτοκαλί, που υποδηλώνει ένα καρπούζι γεμάτο γεύση. Εάν είναι λευκό ή ανοιχτό κίτρινο, μπορείτε να επιλέξετε ένα άλλο. Οι λευκές κηλίδες του χωραφιού υποδηλώνουν ότι το καρπούζι δεν έχει γεύση.


Χτυπήστε το καρπούζι

Αν και οι συνάδελφοί σας που αγοράζουν είδη παντοπωλείου μπορεί να σας ρίξουν ένα περίεργο βλέμμα, το να χτυπήσετε το καρπούζι σας μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε το καλύτερο. Πρώτα, δώστε ένα απαλό χτύπημα στα φρούτα σας και ακούστε τον ήχο που κάνει.

Εάν το χτύπημα ακούγεται βαθύ και κούφιο, ο καρπός έχει περισσότερο νερό και είναι πιθανώς πιο ώριμος. Αντίθετα, εάν το χτύπημα σας ακούγεται πιο δυνατό και πιο πυκνό, μπορεί να σημαίνει ότι η φλούδα σας είναι πολύ παχιά και ότι ο καρπός σας δεν έχει ωριμάσει πλήρως στη βέλτιστη κατάστασή του.


Ελέγξτε για σημεία
Τα ξηρά σημεία και οι γραμμές που μοιάζουν με φλέβες είναι εξαιρετικοί δείκτες ενός επιπλέον γλυκού καρπουζιού. Αυτά τα σημεία δείχνουν πού έχει διαρρεύσει η ζάχαρη από τα φρούτα. Επομένως, φροντίστε να επιθεωρήσετε όλες τις πλευρές του καρπουζιού σας προτού δεσμευτείτε για μία.


Επιλέξτε το πιο βαρύ για το μέγεθός του
Κάντε μια γρήγορη προπόνηση ενώ ψωνίζετε και σηκώστε τα καρπούζια στο κατάστημα για να επιλέξετε το τέλειο. Όταν ανασηκώνονται, θα πρέπει να αισθάνονται πιο βαριά από ό,τι φαίνονται. Όσο πιο πυκνό είναι για το μέγεθός του, τόσο μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε νερό, με αποτέλεσμα ένα πιο γλυκό καρπούζι.


Επιλέξτε ένα στρογγυλεμένο σχήμα
Αναζητήστε ένα καρπούζι πιο στρογγυλό και πιο ομοιόμορφο, σε αντίθεση με ένα οβάλ. Τα πιο στρογγυλά καρπούζια είναι πιο γλυκά, ενώ τα πιο οβάλ τείνουν να είναι υδαρή και λιγότερο γευστικά. Επίσης, φροντίστε να επιθεωρήσετε την επιφάνεια για τυχόν ακανόνιστους σβώλους και να αποφύγετε και αυτά.


Αγοράστε όταν είναι στην εποχή τους
Όσο κι αν θέλετε να τρώτε καρπούζι όλο το χρόνο, η καλύτερη εποχή για να αγοράσετε αυτό το φρούτο είναι κατά την περίοδο αιχμής του, η οποία διαρκεί μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου. Τώρα ετοιμαστείτε να διαλέξετε τα καλύτερα από τα καλύτερα και να δοκιμάσετε μία από αυτές τις δροσιστικές συνταγές με καρπούζι .

Συχνές Ερωτήσεις
Ωριμάζουν τα καρπούζια μετά το μάζεμα;
Τα καρπούζια δεν συνεχίζουν να ωριμάζουν μετά τη συγκομιδή τους

1. Μόλις διαχωριστούν από το αμπέλι, η διαδικασία ωρίμανσης σταματά. Για να φθάσουν στην κορύφωση της γλυκύτητάς τους, τα καρπούζια πρέπει να συλλέγονται ακριβώς την κατάλληλη στιγμή, ώστε να μην είναι κάτω ή υπερβολικά ώριμα. Όταν επιλέγετε ένα καρπούζι στο κατάστημα, είναι όσο πιο ώριμο γίνεται. Δεν μπορείτε να τα αφήσετε στον πάγκο της κουζίνας και ελπίζετε να ωριμάσουν με τον καιρό, όπως θα κάνατε με τις μπανάνες ή τα αχλάδια.

Πρέπει το καρπούζι να βρίσκεται στο ψυγείο;
Η ψύξη εξαρτάται από την κατάσταση του καρπουζιού
2. Τα ολόκληρα καρπούζια πρέπει να διατηρούνται στον πάγκο σε θερμοκρασία δωματίου για να διατηρούν τη γλυκύτητα και τη συνολική τους γεύση. Μόλις κοπεί ένα καρπούζι, πρέπει να μπει στο ψυγείο για να μην στεγνώσει και χαλάσει.

Πόσο διαρκούν τα καρπούζια από το κατάστημα;
3. Τα άκοπα καρπούζια μπορούν να διαρκέσουν στον πάγκο σας σε θερμοκρασία δωματίου οπουδήποτε από 7 έως 10 ημέρες. Αλλά αυτό αλλάζει μόλις κόψετε το καρπούζι σας. Μόλις κοπεί, το καρπούζι είναι καλό στο ψυγείο μόνο για 3 έως 4 ημέρες πριν αρχίσει να πηγαίνει άσχημα.

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί