Η λύση που αναζητάτε βρίσκεται στις μικρές, καθημερινές και σταθερές αλλαγές που μπορείτε να ενσωματώσετε στη ρουτίνα σας και να δείτε μεγάλες αλλαγές, λέει η καθηγήτρια διαιτολογίας, στο King’s College London, Annemarie Knight.
Η Knight, δίνει όλους τους εύκολους τρόπους για να βελτιώσετε τη διατροφή σας, να πετύχετε την απώλεια βάρους, αλλά και να εντάξετε τη γυμναστική στην καθημερινότητά σας.
Συμβουλές για μικρές αλλαγές στη διατροφή που βοηθούν στην απώλεια βάρους
Ο καλύτερος τρόπος για να ελέγξετε το βάρος σας είναι η σωστή και ισορροπημένη διατροφή, χωρίς όμως αυτή να ορίζεται από αυστηρές δίαιτες.
Δείτε παρακάτω μερικές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε στη διατροφή σας και να δείτε αποτελέσμα.
Μείωση των μερίδων, χρησιμοποιώντας μικρότερα πιάτα και αποφεύγοντας να τρώτε τα τρόφιμα απευθείας από τις συσκευασίες.
Επαρκής πρόσληψη φρούτων και λαχανικών, καθώς περιέχουν λιγότερες θερμίδες και διαθέτουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.
Επαρκή κατανάλωση νερού. Προσπαθήστε να πίνετε 3-4 λίτρα νερό την ημέρα και ένα ποτήρι νερό πριν από τα γεύματά σας.
Αργή κατανάλωση τροφής, μειώνοντας έτσι την υπερκατανάλωση και δίνοντας χρόνο στον εγκέφαλο να καταλάβει ότι έχετε χορτάσει.
Αποφυγή επεξεργασμένων τροφών, όπως συσκευασμένες τροφές, fast food και λιπαρά.
Αποφυγή κατανάλωσης ζάχαρης. Αποφύγετε ροφήματα και τρόφιμα που έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε ζάχαρη, όπως αναψυκτικά, αλκοόλ και σοκολάτες.
Αύξηση στην κατανάλωση πρωτεΐνης. Εντάξτε στη διατροφή σας τροφές, όπως άπαχο κρέας, ψάρι, αβγά, φακές και φασόλια.
Έξυπνες επιλογές σε σνακς. Βρείτε πιο υγιεινές επιλογές σε σνακ, όπως μπάρες δημητριακών, φρουτοσαλάτες, τσιπς λαχανικών για να καταναλώνετε ανάμεσα στα γεύματα.
(Με πληροφορίες από healthstories. gr / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Οι Ιρλανδοί αναμένεται να γνωρίσουν απόψε τον νέο τους πρόεδρο
- Ίος: Στο επίκεντρο των διεθνών ΜΜΕ τα διαφορετικά «πρόσωπα» του νησιού
- Μέση Ανατολή: Εκεχειρία στη Γάζα, βομβαρδισμοί στο Λίβανο
- Η Γκλεν Κλόουζ στο καστ του δράματος των Los Javis βασισμένο σε έργο του Λόρκα
- Βασιλικά αντίτυπα βιβλίων της Τζέιν Όστεν παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο Κάστρο του Ουίνδσορ
- Έντονη κριτική του Λούλα στον ΟΗΕ για την Γάζα
- Το μήνυμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τα 4 χρόνια από τον θάνατο της Φ. Γεννηματά
- “Πάρτι” στο Χ για το SMS του Υπουργείου Μεταφορών για το τετραήμερο
- Καλλιθέα: 50χρονος μαχαίρωσε αστυνομικό και χτυπούσε ΙΧ – Πώς τον ακινητοποίησαν
- O Μπιλ Γκέιτς κάνει βιντεοκλήση…σε ινδική τηλεοπτική σειρά – Viral το βίντεο
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΓΙΟΡΤΗ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΚΑΙΡΟΣ
ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ
ΟΙΚΟΔΟΜΗ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ









