Κακάο: Γιατί να το εντάξετε στη διατροφή σας- Τα σημαντικά οφέλη για την υγεία σας

Η διαπίστωση ότι το κακάο κάνει καλό στην υγεία δεν είναι καινούργια

Οι Μάγιας και οι Αζτέκοι πίστευαν ότι το κακάο ήταν δώρο από τους θεούς και το χρησιμοποιούσαν για θεραπείες.

Πιο πρόσφατα, μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση κακάο, μπορεί να βοηθήσει ακόμη και σε θέματα υγείας που σχετίζονται με την καρδιά, όπως η αρτηριακή πίεση και η χοληστερόλη, ενώ μπορεί να ενισχύσει την υγεία των αρτηριών, την όραση και τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Οφέλη
Η υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της κυτταρικής ζωής και στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης, επισημαίνει η Haley Kanada, διαιτολόγος-διατροφολόγος στο UC Davis Health, στο Σακραμέντο της Καλιφόρνια. Επίσης, είναι μια πολύ καλή πηγή μαγνησίου, το οποίο είναι απαραίτητο για την παραγωγή ενέργειας καθώς και τη λειτουργία του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος. Ενισχύει ο μυϊκό σύστημα, τα κόκκαλα, τα δόντια και βοηθάει στη διατήρηση μιας της ισορροπίας της πίεσης.

Το μαγνήσιο βοηθά ώστε να μετατραπεί η γλυκόζη σε ενέργεια στον εγκέφαλό σας ώστε να συγκεντρωθείτε. Επομένως, βοηθά στο διάβασμα, στην προπόνηση, στην δουλειά και επομένως ίσως πρέπει να σκεφτείτε να καταναλώσετε κάτι που να περιέχει σκόνη κακάο.


Για μια πιο υγιεινή εκδοχή του ροφήματος κακάο προσθέστε γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη, κακάο σε σκόνη και μια δόση σιρόπι σφενδάμου.

(με πληροφορίες από healthstories. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί