«Ως πατέρας 10χρονου γιου που με πιέζει κάθε μέρα γιατί του λείπουν οι φιλές του θέλω να ανοίξουν αύριο πρωί τα σχολεία. Ως καθηγητής πιστεύω ότι είναι πρόωρο να ανοίξουν τα σχολεία, το δεύτερο κύμα δεν έχει φύγει, έχουμε δεκαπενθήμερο εορτών που θα είμαστε όλοι πιο χαλαροί, θα υπάρχει αυξημένη κινητικότατα, αρά τα κρούσματα κάπως θα αυξηθούν, δεν θα έχει προλάβει να αποτυπωθεί η κινητικότητα στις αρχές Ιανουαρίου, όποτε κινδυνεύουμε να ανοίξουν τα σχολεία και να δούμε μέσα με 20 Ιανουαρίου μεγάλη αύξηση κρουσμάτων και δεν θα ξέρουμε αν θα πρέπει να την αποδώσουμε στα σχολεία ή στην περίοδο των εορτών»
Έχει σημασία, εξήγησε ο καθηγητής, να ξέρεις τι προκαλεί την αύξηση για να ξέρεις τι να κάνεις να τη σταματήσεις.
«Τα δύσκολα είναι μπροστά μας… Τέλη Ιανουαρίου – αρχές Μαρτίου είναι η δυσκολότερη περίοδος. Το στοίχημα είναι να αντέξουμε αυτούς τους μήνες, μετά θα αρχίσουν να εμβολιάζονται οι ευπαθείς ομάδες και αρά σιγά – σιγά θα μειώνεται η πίεση στο ΕΣΥ» διευκρίνισε.
«Δεν θα έχουμε πετύχει μεν ανοσία αγέλης, χρειάζεται ποσοστό 70% με ανοσολογική απάντηση γι’ αυτό, αν όμως μέχρι τέλος Μαρτίου, ή έστω Απριλίου, καταφέρουμε να εμβολιάσουμε ευπαθείς ομάδες που συνεισφέρουν πολύ σε νοσηρότητα/θνητότητα το σύστημα υγείας μπορεί να αντέξει» σημείωσε. «Έχουμε θρηνήσει 40 θανάτους κάτω των 39 ετών» δήλωσε δε ο κ. Βασιλακόπουλος.
Οι διαφορές των εμβολίων
Όσον αφορά τα εμβόλια εξήγησε ότι «δεν έχουν πρακτικές διαφορές τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna είναι και τα δυο εμβόλια RNA. Της AstraZeneca είναι εμβόλιο αδενοϊού, μοιάζει πολύ με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik».
Διευκρίνισε ότι τα κινέζικα εμβόλια είναι παλαιότερης τεχνολογίας, καθώς η μοντέρνα τεχνολογία δεν σου βάζει όλο τον ιό, εξασθενημένο ή χημικά τροποποιημένο, βάζει πολύ μικρό κομμάτι γενετικής πληροφορίας για να φτιάξει ο δικός μας οργανισμός την πρωτεΐνη ακίδα του κορωνοϊού είτε με τη μορφή RNA είτε τη μορφή αδενοϊού, δηλαδή ιού κοινού κρυολογήματος.
«Τα εμβόλια αυτά είναι ασφαλή, δεν κάνουν σοβαρές παρενέργειες και αυτές είναι πλήρως αντιμετωπίσιμες. Δεν θα ήταν ασφαλή δεν θα είχαν εγκριθεί από τις αρχές. Δεν είναι εγκληματίες οι επιστήμονες που τα ελέγχουν» ξεκαθάρισε ο καθηγητής.
(Από skai)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συγκλονιστική καταδίωξη: Μοτοσικλετιστής σκότωσε αστυνομικό και δείτε τι έκανε συνάδελφός του! vid
- Ο κυκλώνας Μελίσσα έφθασε στη Τζαμάικα – Συγκλονιστικό βίντεο
- Ερντογάν και Στάρμερ υπέγραψαν συμφωνία για την πώληση στην Τουρκία μαχητικών Eurofighter
- Την Τετάρτη θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του Κ. Μητσοτάκη
- Ο δολοφόνος του Τζον Λένον παραδέχεται επιτέλους τον πραγματικό λόγο που τον σκότωσε
- Νίκος Χαρδαλιάς: «Η 28η Οκτωβρίου είναι ημέρα υπερηφάνειας και εθνικής αυτογνωσίας»
- Γάζα: Εντολές για σφοδρές επιθέσεις έδωσε ο Νετανιάχου – Στον «αέρα» ξανά η εκεχειρία
- Ο Σβαρτζενέγκερ αποκάλυψε πώς ξεγέλασε κάποτε τον Σιλβέστερ Σταλόνε
- Αυτό είναι το γεωπολιτικό κέντρο του νέου κόσμου! Αναμένονται τεκτονικές αλλαγές
- 18 ύποπτοι σκοτώθηκαν σε αστυνομική επιχείρηση κατά των ναρκωτικών στο Ρίο ντε Τζανέιρο









