Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα πως θα υπάρξουν ορισμένες αλλαγές στην καθημερινή ενημέρωση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.
Ο ίδιος ο πρόεδρος του Οργανισμού, Θεοκλής Ζαούτης, έκανε γνωστό ότι θα καταγράφεται το ποσοστό των κρουσμάτων, των διασωληνωμένων και των νεκρών στο σύνολο των εμβολιασμένων και στο σύνολο των ανεμβολίαστων.
Ως εδώ όλα καλά. Ωστόσο δεν έμεινε μόνο εκεί.
Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι η χώρα μας αναμένεται να θέσει το θέμα του πρωτοκόλλου καταγραφής θανάτων από covid-19, το οποίο παρουσιάζει διαφορές από χώρα σε χώρα, στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC), και θα ζητήσει έναν ενιαίο τρόπο καταγραφής, ώστε να είναι δυνατή η σύγκριση μεταξύ των χωρών.
«Στην Ελλάδα ακολουθούμε το πρωτόκολλο του ΠΟΥ, και καταγράφεται το σύνολο των θανάτων, ακόμη και εάν έχουν περάσει τέσσερις μήνες από τη διάγνωση, το οποίο όμως δεν τηρείται από άλλες χώρες. Στη Βρετανία υπολογίζουν τους θανάτους από covid-19, μέχρι και 28 μέρες από την διάγνωση. Αν στην Ελλάδα ακολουθούσαμε το σύστημα καταγραφής της Βρετανίας θα καταγράφαμε 20% λιγότερους θανάτους από covid».
Πάνω στην «βόμβα» Ζαούτη που πέραε απαρατήρητη από τα “έγκριτα ΜΜΕ”, τοποθετήθηκε ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, εξηγώντας πως δεν…υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς η χώρα μας (κρατηθείτε)….ΥΠΕΡΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ νεκρούς από κορωνοϊό!!!!
Κατά λέξη και για να μην υπάρξουν παρερμηνείες σε ένα τόσο λεπτό θέμα το κυβερνητικό στέλεχος δήλωσε τα εξής:
«Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ έκανε μία παρουσίαση όπου έδειξε τα εξής. Η Ελλάδα ακολουθώντας τις κατευθύνσεις του ΠΟΥ εφαρμόζει την πιο διασταλτική ερμηνεία ουσιαστικά ΥΠΕΡΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ νεκρούς από covid. Καταγράφει δηλαδή ανρθώπους που έχουν νοσήσει σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΤΙΓΜΗ από τον ιό. Αυτό είναι κάτι που δεν κάνουν άλλες χώρες».
Δείτε την….αγανάκτηση του παρουσιαστή Γιώργου Παπαδάκη:
«Δηλαδή αυτοί οι θάνατοι που βγάζαμε δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα;;;;»:
Θυμηθείτε τώρα το σημαντικότατο βίντεο με την παραδοχή Τσιόδρα το 2020 για τους νεκρούς από τον κορωνοϊό:
«ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ πέθανε από ή με covid καταγραφόταν σαν να πέθαινε από covid»:
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους διεθνιστές να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ευρώπη
- Πώς να φρεσκάρετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
- Κεφαλονιά: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Μεταξάτα – Ενισχύσεις και από Κυλλήνη
- Το ήπιο, το μέτριο και το δύσκολο σενάριο για την Ουκρανία
- Πέθανε ξαφνικά την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν Γιώργος Παυλάκης, τον πρόδωσε η καρδιά του
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο
- Μητσοτάκης: «Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους»
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο