Πικρές αλήθειες από νοσηλευτή ΜΕΘ: «Κ. Μητσοτάκη αυτοί είναι οι πραγματικοί κίνδυνοι για τους ασθενείς, όχι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί»

Τη στιγμή που με ύφος χιλίων καρδιναλίων στην κυβέρνηση απειλούν να διώξουν κόσμο από τα νοσοκομεία.

Ο Γιώργος Μανουσάκης, νοσηλευτής στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου Κρήτης, ξεσπά κατά της νυν κυβέρνησης, αλλά και των προηγούμενων με αφορμή τη συστηματική στοχοποίηση των υγειονομικών και την επιβολή της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

Αξίζει να σημειωθεί, για να μην υπάρξουν παρερμηνείες, ότι ο συγκεκριμένος άνδρας έχει ήδη εμβολιαστεί.

Σε κείμενό του που δημοσιεύεται στο ygeionomikoi.gr ο κ. Μανουσάκης σχολιάζει μια ατάκα του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«‘Είναι αδιανόητο, για παράδειγμα, ένας ανεμβολίαστος νοσηλευτής να φροντίζει έναν ανοσοκατεσταλμένο καρκινοπαθή ασθενή’, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Έχω χάσει δύο άνδρες της οικογένειας μου από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη από νοσηλεία σε ΜΕΘ πριν την πανδημία, αλλά δεν άκουσα ποτέ κανένα πρωθυπουργό να λέει ότι είναι αδιανόητο ένας νοσηλευτής να φροντίζει 3 ασθενείς σε ΜΕΘ, τη στιγμή που σε όλη την Ευρώπη οι αναλογίες είναι 1-1 ή 1 ασθενής-2 νοσηλευτές».

Συνεχίζοντας ο ίδιος αναφέρεται στην μεγάλη «πληγή» των ελληνικών νοσοκομείων, τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, κάτι που στοχευμένα ΔΕΝ αναφέρεται από τους κυβερνώντες:

«Αυτή η αναλογία ήταν και είναι θανατηφόρα για τους ασθενείς των ΜΕΘ της χώρας μας, αφού σύμφωνα με όλες τις μελέτες κύριος παράγοντας εξάπλωσης των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων είναι η υποστελέχωση σε νοσηλευτικό προσωπικό.

Όμως ποτέ δεν στοχοποιήθηκαν οι ανεύθυνες κυβερνήσεις που τόσα χρόνια άφηναν και αφήνουν να λειτουργούν οι ΜΕΘ της χώρας με τέτοιες επικίνδυνες για τους ασθενείς συνθήκες. Ποτέ δεν στοχοποιήθηκαν οι Πρωθυπουργοί και οι Υπουργοί Υγείας για τους χιλιάδες νεκρούς κάθε χρόνο στη χώρα μας από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις.

Τώρα λοιπόν ήρθε η ώρα να στοχοποιηθεί ο μεγάλος κίνδυνος για τους ανασοκατεσταλμένους ασθενείς, ο ανεμβολίαστος νοσηλευτής, ο ίδιος που εδώ και ένα χρόνο που δεν υπήρχε το εμβόλιο, φρόντιζε και φροντίζει να τηρεί όλα τα μέτρα προστασίας για να μην κινδυνεύσουν οι ασθενείς του, ο ίδιος που νοιάζεται 100 φορές και 1000 φορές περισσότερο από τον Πρωθυπουργό για την υγεία των ευαίσθητων ασθενών που φροντίζει με όλες τους τις δυνάμεις.

To αιχμηρό του κείμενο τελειώνει με τους πραγματικούς κινδύνους για τους ασθενείς και όχι αυτούς του αφηγήματος της Κυβέρνησης, ενώ δηλώνει την αντίθεσή του στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών:

«ΥΓ: Εδώ και ένα μήνα έχει ανασταλεί λόγω έλλειψης ιατρών η λειτουργία της ΜΕΘ COVID του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου, ενώ από σήμερα είναι στον αέρα και η λειτουργία της κανονικής ΜΕΘ του ΓΝΑΝ, αφού πλέον έμεινε με 3 μόνο ιατρούς. Αλλά κατά τον κ. Μητσοτάκη ο κίνδυνος για τους ασθενείς προέρχεται μόνο από τον ανεμβολίαστο νοσηλευτή.

ΥΓ 2: Είμαι επαγγελματίας υγείας εμβολιασμένος, προτρέπω όλους τους συναδέλφους να εμβολιαστούν για την προστασία τους, όμως ως επαγγελματίας υγείας έχω μάθει ως βασική αρχή άσκησης του λειτουργηματος μας τη συναίνεση του ασθενούς στις νοσηλευτικές και ιατρικές πράξεις που του γίνονται. Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός μπορεί να θεωρείται νομικά οριακά ορθός, όμως ηθικά και επιστημονικά είναι κατά τη γνώμη μου απαράδεκτος».

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί