• Αρχική
  • Άρθρα
  • Γουργουλιάνης: Προσωπικά δεν θα έδινα οδηγίες για μαζικό εμβολιασμό στους νέους

Γουργουλιάνης: Προσωπικά δεν θα έδινα οδηγίες για μαζικό εμβολιασμό στους νέους

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης κατά καιρούς διατυπώνει διαφωνίες σχετικά με συγκεκριμένες πτυχές διαχείρισης της πανδημίας στην χώρα μας και ταυτόχρονα προβάλλει κάποιες διαφορετικές προσεγγίσεις σε θέματα που αφορούν την πανδημική κρίση και είναι πολύ σημαντικά.

Προσφάτως μίλησε σε ρ/σ, κάνοντας έκκληση να μην αποφασίζουμε με βάση τις μολύνσεις στη χώρα μας, σημειώνοντας: «Αυτό που ζούμε με τον υπερβολικό αριθμό των μολύνσεων, από μόνο του δε λέει τίποτα. Δεν έχουμε δει αύξηση στις νοσηλείες. Δεν πρέπει να συνδέουμε τις μολύνσεις, πρέπει να βλέπουμε τα δεδομένα».

Επίσης σημείωσε πως: “κριτήριο για την πορεία της πανδημίας αποτελούν οι θάνατοι και οι διασωληνώσεις και όχι οι μολύνσεις», προσθέτοντας: “κάτι ανάλογο παρατηρείται στη Βρετανία, στο Ισραήλ και στην Πορτογαλία, όπου παρότι εντοπίζονται χιλιάδες κρούσματα, οι θάνατοι είναι ελάχιστοι, το ίδιο και οι νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ, συνεπώς αυτό το ευρωπαϊκό πανδημικό κύμα δεν ακολουθείται από νοσηλείες και θανάτους».

Για τον εμβολιασμό στους νέους, σημείωσε: «Μια μεγάλη κατηγορία από αυτά τα κρούσματα που ανησυχούν είναι νέοι άνθρωποι οι οποίοι όμως θα το περάσουν στο πόδι, πάρα πολύ ήπια, χωρίς συμπτώματα. Προσωπικά δεν θα έδινα οδηγίες για μαζικό εμβολιασμό σε αυτές τις ηλικίες», για να ολοκληρώσει υπογραμμίζοντας ότι στους εξωτερικούς χώρους μπορούν να διασκεδάσουν μαζί εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι”.

Onlarisa. gr