Ανοίγει από απόψε το βράδυ η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 40-44 ετών, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.
«Είμαστε περήφανοι για το εγχείρημα της “Ελευθερίας”, καθώς ξεπεράσαμε τους 3 εκατομμύρια εμβολιασμούς», είπε και πρόσθεσε ότι από την Τετάρτη 5 Μαΐου θα λειτουργούν 1.500 εμβολιαστικά κέντρα και θα γίνει κατορθωτό να χορηγούνται 100.000 δόσεις την ημέρα. Τόνισε δε ότι εντός Μαΐου θα εμβολιάζονται όλοι οι ενήλικες άνω των 30 ετών.
Πρόσθεσε ότι 9.142 άνθρωποι της ομάδας 3-39 ετών ήδη έχουν εμβολιαστεί.
Σχολιάζοντας τις πρωινές δηλώσεις Τσίπρα, είπε ότι «δεν ξεστοκάρουμε», αλλά «δίνουμε πρόσβαση σε όσους περισσότερους συμπολίτες μας μπορούμε», καλώντας τους πάντες «να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και πατριωτισμό», ώστε να επιστρέψουμε σε μια πιο ελεύθερη κοινή ζωή και καθημερινότητα.
Ο δείκτης θετικότητας είναι στο 1,75%, τόνισε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, σημειώνοντας ότι είναι θετικό το ότι έπεσε κάτω από το 2%.
Πρόσθεσε ότι υπάρχει μια σταδιακή αποκλιμάκωση ωστόσο σταθερά υψηλό παραμένει το ποσοστό κάλυψης στις ΜΕΘ Covid με 90%.
«Εχουμε μεγάλο αγώνα δρόμου και ένα στοίχημα να κερδίσουμε, να εμβολιαστούμε για να προλάβουμε τις μεταλλάξεις. Στόχος μας είναι να προστατεύουμε τους εαυτούς μας και τους αγαπημένους μας, με τον μαζικό εμβολιασμό και τα μέσα ατομικής προστασίας», είπε.
THESSTODAY
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους διεθνιστές να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ευρώπη
- Πώς να φρεσκάρετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
- Κεφαλονιά: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Μεταξάτα – Ενισχύσεις και από Κυλλήνη
- Το ήπιο, το μέτριο και το δύσκολο σενάριο για την Ουκρανία
- Πέθανε ξαφνικά την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν Γιώργος Παυλάκης, τον πρόδωσε η καρδιά του
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο
- Μητσοτάκης: «Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους»
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο