Ωστόσο υπάρχει και ένα ρόφημα που θα πρέπει να αποφύγετε αφού θεωρείται ο Νο1 εχθρός του ύπνου.
Αν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε, ίσως ο Will Bulsiewicz, M.D., γαστρεντερολόγος και συγγραφέας του The Fiber Fueled Cookbook, έχει την απάντηση.
Ο Dr. Bulsiewicz, μέσα από το Instagram του, αποκάλυψε ένα συνηθισμένο ρόφημα που θα πρέπει να αποφεύγετε για καλύτερο ύπνο. «Σταματήστε την κατανάλωση καφεΐνης το απόγευμα, ειδικά αν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε», προειδοποιεί.
Ίσως φαντάζει προφανές, αλλά ο Dr. Bulsiewicz επικαλείται έρευνα του Δεκεμβρίου 2022 στο International Journal of Molecular Sciences, τονίζοντας τις επιπτώσεις της καφεΐνης στον ύπνο και το μικροβίωμα του εντέρου.
«Πρόκειται για μελέτη σε ζώα, που δείχνει ότι η χρόνια στέρηση ύπνου λόγω καφεΐνης επηρεάζει το έντερο», εξηγεί ο ειδικός. «Μειώνει την ποικιλομορφία, επηρεάζει τη σύνθεση και τη λειτουργία του εντέρου».
Ο Dr. Bulsiewicz έχει μιλήσει ξανά για τη σύνδεση εντέρου-ύπνου, αλλά η επίδραση της ώρας που καταναλώνεται η καφεΐνη, είναι νέο εύρημα. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να την αποφεύγετε εντελώς. Ένα φλιτζάνι καφέ το πρωί δεν αποτελεί πρόβλημα.
«Δεν έχω πρόβλημα με την κατανάλωση καφεΐνης το πρωί, στον καφέ ή το τσάι», διαβεβαιώνει ο Bulsiewicz. «Μάλιστα, θεωρώ ότι είναι ευεργετική. Αυτό που προτείνω είναι να προσέχετε την κατανάλωση το απόγευμα. Αν σας κρατάει ξύπνιους τη νύχτα, είναι πρόβλημα».
Enikos – freepik photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Και η Γκίλφοϊλ στο Μέγαρο Μαξίμου για τις υπογραφές που θα «πέσουν» με τον Ζελένσκι – ΦΩΤΟ
- ΝΔ για τον θάνατο του Δ. Σταμάτη: Υπηρέτησε την πατρίδα και την παράταξη με αφοσίωση και εντιμότητα
- Τούρκος ΥΠΕΞ: Ιστορική παραίσθηση το ότι η διεθνής κοινότητα απορρίπτει τη λύση δύο κρατών στην Κύπρο
- Ν. Ανδρουλάκης: Εκατομμύρια πολίτες καλούνται να γίνουν Χάρι Πότερ, για να τα βγάλουν πέρα
- Πλοία της Κινεζικής Ακτοφυλακής έκαναν διέλευση από τα ύδατα των νήσων Σενκάκου που διοικούνται από την Ιαπωνία
- Πάρκο Αλκμήνης στη Θεσσαλονίκη: Νέο «πνεύμονα» πρασίνου απέκτησαν οι κάτοικοι της Χαριλάου
- Προκλητική ανάρτηση του τουρκικού ΥΠΑΜ με φόντο κατεχόμενο έδαφος στην Κύπρο – ΦΩΤΟ
- Δήλωση του Αντώνη Σαμαρά για τον θάνατο του Δημήτρη Σταμάτη
- Αυτοκίνητο παρέσυρε θεατές σε αγώνα επίδειξης στην Αυστραλία – Τουλάχιστον 9 τραυματίες, vid
- Ιωάννης Κυμίσης: Ο Έλληνας καθηγητής του Columbia που οραματίζεται ηλεκτρονικά συστήματα σε κάθε επιφάνεια









