Ωστόσο υπάρχει και ένα ρόφημα που θα πρέπει να αποφύγετε αφού θεωρείται ο Νο1 εχθρός του ύπνου.
Αν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε, ίσως ο Will Bulsiewicz, M.D., γαστρεντερολόγος και συγγραφέας του The Fiber Fueled Cookbook, έχει την απάντηση.
Ο Dr. Bulsiewicz, μέσα από το Instagram του, αποκάλυψε ένα συνηθισμένο ρόφημα που θα πρέπει να αποφεύγετε για καλύτερο ύπνο. «Σταματήστε την κατανάλωση καφεΐνης το απόγευμα, ειδικά αν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε», προειδοποιεί.
Ίσως φαντάζει προφανές, αλλά ο Dr. Bulsiewicz επικαλείται έρευνα του Δεκεμβρίου 2022 στο International Journal of Molecular Sciences, τονίζοντας τις επιπτώσεις της καφεΐνης στον ύπνο και το μικροβίωμα του εντέρου.
«Πρόκειται για μελέτη σε ζώα, που δείχνει ότι η χρόνια στέρηση ύπνου λόγω καφεΐνης επηρεάζει το έντερο», εξηγεί ο ειδικός. «Μειώνει την ποικιλομορφία, επηρεάζει τη σύνθεση και τη λειτουργία του εντέρου».
Ο Dr. Bulsiewicz έχει μιλήσει ξανά για τη σύνδεση εντέρου-ύπνου, αλλά η επίδραση της ώρας που καταναλώνεται η καφεΐνη, είναι νέο εύρημα. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να την αποφεύγετε εντελώς. Ένα φλιτζάνι καφέ το πρωί δεν αποτελεί πρόβλημα.
«Δεν έχω πρόβλημα με την κατανάλωση καφεΐνης το πρωί, στον καφέ ή το τσάι», διαβεβαιώνει ο Bulsiewicz. «Μάλιστα, θεωρώ ότι είναι ευεργετική. Αυτό που προτείνω είναι να προσέχετε την κατανάλωση το απόγευμα. Αν σας κρατάει ξύπνιους τη νύχτα, είναι πρόβλημα».
Enikos – freepik photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τασούλας για φρεγάτα «Κίμων»: Σήμερα η Ελλάδα δυναμώνει
- Η Τουρκία θα αναπτύξει μαχητικά στην Εσθονία και στη Ρουμανία στο πλαίσιο νατοϊκών αποστολών αστυνόμευσης
- Νεκρός 56χρονος εναερίτης στη ΒΙΠΕ Δράμας – Έχασε τις αισθήσεις του πάνω στην κολόνα
- Κυρανάκης: Νέες υποδομές, νέα τρένα, νέοι σταθμοί, για να αλλάξει ο ελληνικός σιδηρόδρομος
- Χάος από τις πλημμύρες στη Βικτώρια της Αυστραλίας- Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν, χιλιάδες χωρίς ρεύμα, vid
- Χαμογελώντας η Φον ντερ Λάιεν μιλάει για τον πόλεμο με τη Ρωσία! Video
- Επέστρεψε εσπευσμένα στη Γη πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού με τη βοήθεια του Μασκ
- Υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: Γεγονός η πρώτη ποινική διαπραγμάτευση για τις παράνομες επιδοτήσεις
- Κ. Πιερρακάκης: «Το 2025 πετύχαμε πολλά – Όλοι μαζί θα ανταποκριθούμε στις προκλήσεις του 2026»
- Belharra: Εντυπωσιακές εικόνες από την υποδοχή της Φ/Γ «Κίμων» – ΦΩΤΟ









