• Αρχική
  • Άρθρα
  • Aναστολή δοκιμών του εμβολίου AstraZeneca σε παιδιά! Ανησυχία και οργή

Aναστολή δοκιμών του εμβολίου AstraZeneca σε παιδιά! Ανησυχία και οργή

Ακυρώσεις εμβολιασμών...

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει τις δοκιμές σε παιδιά και εφήβους του εμβολίου κατά της Covid-19 που ανέπτυξε μαζί με τη βρετανο-σουηδική φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca, αναμένοντας τη γνωμοδότηση της αρμόδιας βρετανικής ρυθμιστικής αρχής.

“Παρότι δεν υπάρχει ανησυχία όσον αφορά την ασφάλεια της παιδιατρικής κλινικής δοκιμής”, στο πλαίσιο μικρής μελέτης στη Βρετανία, “αναμένουμε συμπληρωματικές πληροφορίες από τη Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA), για τα σπάνια κρούσματα θρόμβωσης που αναφέρθηκαν σε ενήλικες, πριν προχωρήσουμε σε νέους εμβολιασμούς στην κλινική δοκιμή”, αναφέρει το βρετανικό πανεπιστήμιο σε ανακοίνωση.

Αυτό γιατί θορυβήθηκε ολόκληρη η Ευρώπη από τις καταγγελίες ανώτατου αξιωματούχου του ΕΜΑ σχετικά με τη σύνδεση εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού και θρομβώσεων (Δείτε ΕΔΩ).

Σε έκτακτη παρέμβασή του, μετά τον σάλο που προκλήθηκε, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ουσιαστικά «άδειασε» τον αξιωματούχο του, ανακοινώνοντας τα εξής:

«Η αρμόδια επιτροπή δεν έχει καταλήξει ακόμα σε συμπεράσματα, παρά τη συνέντευξη του ανώτερου αξιωματούχου ότι υπάρχει σαφής σχέση».

Την ίδια ώρα, η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλεια Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου δήλωσε ότι η Επιτροπή βρίσκεται σε επικοινωνία με τον ΕΜΑ και «αναμένει την εκτίμηση του Οργανισμού» αργά, την ερχόμενη Τετάρτη.