της Ομάδας των Επτά ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη, να εγκρίνουν ένα «σχέδιο Μάρσαλ» για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας μετά τις ζημιές που προκάλεσε ο πόλεμος με τη Ρωσία.
«Χρειαζόμαστε ένα σαφές σχέδιο για την αποκατάσταση της Ουκρανίας. Παρόμοιο με αυτό που ήταν το Σχέδιο Μάρσαλ για την Ευρώπη μετά τον πόλεμο», είπε στους ηγέτες της G7, σύμφωνα με την ανάγνωση της ομιλίας του που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ουκρανικής προεδρίας.
Το Σχέδιο Μάρσαλ ήταν ένα πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που παρείχαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στους Ευρωπαίους συμμάχους τους μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, και πιστώθηκε για την αναζωογόνηση των οικονομιών τους μετά την καταστροφή που προκάλεσε ο πόλεμος.
Η Παγκόσμια Τράπεζα εκτίμησε ότι η ανοικοδόμηση της Ουκρανίας θα κοστίσει σχεδόν 500 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ο Ζελένσκι δήλωσε επίσης ότι η πρόσφατη άρση των περιορισμών στη χρήση δυτικών όπλων σε στόχους εντός της Ρωσίας έδωσε στην Ουκρανία πρόσθετη προστασία από αεροπορικές επιδρομές, ιδίως στην πόλη Χάρκοβο στην ανατολική Ουκρανία.
«Ωστόσο, εξακολουθούμε να αναζητούμε πρόσθετα συστήματα Patriot (αντιαεροπορικής άμυνας) και χρειαζόμαστε περισσότερα από τα ίδια αυτά ισχυρά βήματα που έγιναν (για την ενίσχυση) των δυνατοτήτων μας για πλήγματα μεγάλου βεληνεκούς», είπε.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ / EPA-REUTERS POOL)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο Μάικλ Μπ. Τζόρνταν σε συζητήσεις για το «Miami Vice» του Τζόζεφ Κοσίνσκι
- Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Στέλαν Σκάρσγκαρντ για την υγεία του: «Είμαι 74, με πίστωση χρόνου»
- Αυστραλία: Γυναίκες στρατιωτικοί κατέθεσαν προσφυγή κατά της κυβέρνησης για σεξουαλικές κακοποιήσεις
- Ουρολοιμώξεις συνδέονται με κατανάλωση μολυσμένου κρέατος – Τι δείχνει νέα μελέτη στην Καλιφόρνια
- Αλεξάνδρα Σδούκου: Σε ένα ευνομούμενο κράτος οι νόμοι είναι για να τηρούνται
- «War»: Νέες προσθήκες στο δικαστικό θρίλερ των Ντόμινικ Γουέστ και Σιένα Μίλερ
- Τιμούν την «Bridget Jones»…Ρενέ Ζελβέγκερ με άγαλμα στο Λονδίνο
- Ο Όρμπαν αναζητά τρόπους για να παρακάμψει τις αμερικανικές κυρώσεις κατά των ρωσικών πετρελαϊκών εταιρειών
- Αρχίζουν να κάνουν τα ανθρωποειδή ρομπότ προσιτά στο κοινό, video
- Το ντοκιμαντέρ «Heaven» της Νταϊάν Κίτον θα προβληθεί ξανά στις ΗΠΑ









