Λίγη ώρα μετά την ευθεία πρόκληση της Τουρκίας (ΕΔΩ), η οποία μέσω του υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, διεμήνυσε πως η Ελλάδα θα το μετανιώσει, αν δεν κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, ο υφυπουργός Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, δίνει ηχηρή και ΕΛΛΗΝΙΚΗ απάντηση στην γείτονα.
Ο κ. Στεφανής ήταν καλεσμένος στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN» και κλήθηκε από την δημοσιογράφο να σχολιάσει την τουρκική «πρόσκληση σε διαπραγματεύσεις με απειλή. Ελάτε να τα βρούμε, λέει ο κ. Ακάρ, αλλιώς θα το μετανιώσετε».
«Ο κ. Ακάρ επέλεξε αυτόν τον τρόπο αντιμετώπισης. Από την μία μας απειλεί, από την άλλη μας καλεί να συζητήσουμε. Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε, αλλά παράλληλα κάνουμε την δουλειά μας και την κάνουμε σωστά», είπε και συνέχισε:
«Ενημερώνουμε για τις εθνικές μας θέσεις σε όλα τα διεθνή επίπεδα, αλλά προετοιμαζόμαστε και σε όλα τα επίπεδα για κάθε ενδεχόμενο».
Ερωτηθείς για πιθανότητα «θερμού επεισοδίου» δήλωσε:
«Λέω ξεκάθαρα: Δεν φοβόμαστε τίποτα. Έχουμε επίγνωση των δυνατοτήτων μας, της εκπαίδευσης της οποίας κάνουμε και δεν φοβόμαστε τίποτα επειδή εξετάζουμε πολλαπλά σενάρια, ένα από αυτά το είδατε να εξελίσσεται τις δύο τελευταίες μέρες. Χωρίς καμία προειδοποίηση, δόθηκε διαταγή από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ να υλοποιηθεί κάποιο σχέδιο και υλοποιήθηκε με τον καλύτερο τρόπο», υπογράμμισε ο υφυπουργός Άμυνας, «δείχνοντας» το υποβρύχιο Παπανικολής και την φρεγάτα Λήμνος που βύθισαν ταυτόχρονα «πλοίο-στόχο», στην περιοχή όπου η Άγκυρα έχει απειλήσει πως θα κάνει παράνομες γεωτρήσεις, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα.
Συγκεκριμένα, η άσκηση έλαβε χώρα περίπου 60 ναυτικά μίλια νότια της Καρπάθου, στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου.
Το πλοίο μάλιστα ονομαζόταν «Έβρος», εκεί δηλαδή που οι Τούρκοι απέτυχαν προσφάτως να «σπάσουν» τα Ελληνικά σύνορα!
«Δείξαμε τις δυνατότητες τις οποίες έχουμε. Εμείς παρουσιάσαμε μια δυνατότητα. Έχουμε όμως κι άλλες. Καθημερινά οι Ένοπλες Δυνάμεις ασκούνται σε διάφορα σενάρια», σημείωσε ο κ. Αλκβιάδης και κατέληξε:
«Κάθε άσκηση έχει διαφορετικά μηνύματα. Ένα αποστέλλεται στο εσωτερικό, προκειμένου να τονώσουμε την αυτοπεποίθησή μας. Το δεύτερο μήνυμα είναι προς τον ελληνικό λαό πως οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι εδώ και το τρίτο μήνυμα είναι προς τους εξωτερικούς αποδέκτες. Έχουμε ισχυρές ένοπλες δυνάμεις με αγάπη και πάθος για την πατρίδα. Ξέρουμε τι κάνουμε».
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μηδενική αύξηση των δημοτικών τελών για το 2026 στον Δήμο Θεσσαλονίκης
- Ρωσικές δυνάμεις αναφέρουν πως διατηρούν υπό πλήρη έλεγχό την πόλη Κουπιάνσκ
- Δεν μπορεί να αγνοούνται αυτές οι φωνές στην Ευρώπη και να ακούγονται μόνο όσες θέλουν πόλεμο
- Στα “λευκά” η Νέα Υόρκη λίγο πριν τα Χριστούγεννα – Σπάνιες εικόνες με το Central Park καλυμμένο με χιόνι
- Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Το τέλος των τριών ευρώ, δεν σταματά τη λαίλαπα των ασιατικών πλατφορμών
- “Stranger Things”: Τα πιο σκοτεινά μυστικά του Χόκινς στο νέο τρέιλερ- “Τίποτα δεν έχει τελειώσει”
- Τρίνινταντ και Τομπάγκο: Άδεια στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ να χρησιμοποιούν τα αεροδρόμια της χώρας
- Ρεκόρ βροχοπτώσεων «ζωντάνεψε» μια εξαφανισμένη λίμνη στην Κοιλάδα του Θανάτου – Δείτε εικόνα
- Νέα δημοσκόπηση: Διατηρεί σταθερά την διαφορά από το δεύτερο κόμμα η ΝΔ
- ΗΠΑ: Απετράπη βομβιστική επίθεση με προγραμματισμένη αφετηρία την παραμονή Πρωτοχρονιάς









